SmartBril.info
Virtual reality bril Oculus Quest 2

VR-bril Oculus Quest 2

Alles wat je wilt weten over de nieuwe VR-bril Oculus Quest 2
De Oculus Quest 2 volgt het eerste model uit mei 2019 op. De nieuwe bril (Quest 2) gaat 349 euro kosten en komt op 13 oktober op de markt. Hieronder meer informatie.

Wat is er nieuw aan de Oculus Quest 2?

Facebook heeft informatie onthuld over zijn volgende VR-headset, de Oculus Quest 2. De Oculus Quest 2 wordt meer gepresenteerd als een spec-upgrade van de bestaande Quest dan als een volledig nieuwe generatiesplitsing. De stand-alone headset, die geen externe sensoren of verwerkingshardware nodig heeft, kan alle originele Quest-games spelen. De Quest 2 kan ook VR-games weergeven die op een Windows-pc draaien via Oculus Link, net als de originele headset.

De Quest 2 heeft een SnapDragon XR2-processor, volgens de video's een aanzienlijke upgrade van de Snapdragon 835 die is aangepast voor de Quest vanaf mobiele telefoons. Chipmaker Qualcomm zegt dat de XR2 twee keer de CPU- en GPU-prestaties, vier keer de pixeldoorvoer en 11 keer de AI-bewerkingen per seconde kan bieden, vergeleken met de 835.

Dat extra vermogen gaat gedeeltelijk naar een "bijna 4K-scherm" op de Quest 2 met een resolutie van bijna 2K per oog, volgens de video. Dat is een toename van bijna 50 procent in het aantal onbewerkte pixels ten opzichte van de originele Quest, waardoor het de headset met de hoogste resolutie is tot nu toe.

De nieuwe headset heeft ook een upgrade naar 6 GB RAM (van 4 GB op het origineel) en zal worden geleverd in configuraties met maximaal 256 GB opslag. De hoofdband is opnieuw ontworpen als een "nieuwe zachte aanraakband", terwijl de Oculus Touch-controllers zijn bijgewerkt met nieuwe ergonomie.
Virtual reality headset Oculus Quest 2

Wat zijn de kenmerken van de Oculus Quest 2?

Nog niet alle specificaties van de Oculus Quest 2 zijn bekend gemaakt, maar dankzij een lek van Facebook kennen we enkele van de belangrijkste details over de headset.

Processor: Qualcomm Snapdragon XR2
Scherm: 1832 x 1920
beeldverversingssnelheid: 72 Hz
Geheugen: 6 GB
Gewicht: 503 gram
Opslag: Maximaal 256 GB
Poorten: USB-C (werkt met Oculus Link)
Koptelefoon aansluiting
Draadloze Wifi

Oculus Quest 2 prijs: Wat gaat de VR-bil kosten?

De Quest 2 komt 13 oktober uit in Nederland voor 349 euro. De 256GB-versie kost 449 euro.

Oculus Quest 2: Welke games kan ik ermee spelen?

De Oculus Quest 2 kan alle games van de originele Oculus Quest spelen. Dat betekent dat elke game die is bevestigd voor Oculus Quest zal werken op de nieuwe en verbeterde Oculus Quest 2. In de gelekte video's van Facebook staat dat alle eerdere games voor de Oculus Quest zullen werken op de versie 2, maar ze vermelden geen toekomstige games. of alle games die exclusief zijn voor de Oculus Quest 2. Verder kan je ook Oculus Link gebruiken, wat betekent dat je PCVR-titels kunt afspelen wanneer de headset is aangesloten op een pc met voldoende stroom om PCVR uit te voeren.

Meer informatie en reviews over de Oculus Quest 2

Meer specifieke informatie, tips en reviews over de Oculus Quest 2 vind je in onderstaande YouTube video's. Verder vindt je uitgebreide informatie op de website van Oculus (www.oculus.com//quest-2).

Andere VR-brillen:

HTC Vive Cosmos

HTC Vive Cosmos

Prijs: € 599,-
HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2
NIEUW:
Prijs: € 699,- (pre-order)
Oculus Rift S VR headset

Oculus Rift S

Prijs: € 469,-