Sony introduceert eigen 'smartbril'

Sony gaat zijn SmartEyeglass nog in eind maart 2015 voor ontwikkelaars beschikbaar stellen. De Sony's SmartEyeglass software development kit is inmiddels beschikbaar.

Een prototype van de Sony SmartEyeglass was voor het eerste te zien OP CES 2014, deze werd in januari 2014 in Las Vegas gehouden. Op de IFA 2014 in Berlijn werd de SmartEyeglass ook getoond. Met de Sony SmartEyeglass kun je meldingen van je Android apparaat recht voor je ogen zien zodra er een melding binnenkomt.

De Sony SmartEyeglass komt met een versnellingsmeter, een gyroscoop, een elektronisch kompas, een omgevingslicht sensor en een 3-megapixel camera. Verder komt de Sony SmartEyeglass met een draad waarmee je de smartglass aan een externe battery pack kan linken. Deze externe batter pack komt met een aanrakingssensor en een microfoon.
Yandex.Metrica
slimme bril sony
Sony smart glass
Toelichting smartbril
Sony Smarteyeglass versus Google Glass: wat is het verschil

De slimme bril heeft in tegenstelling tot Google Glass twee brillenglazen, die het apparaat iets meer doen lijken op een normale bril. Het apparaat heeft allerlei sensoren aan boord die de handelingen van de gebruiker in de gaten houden.

Zo is er een camera, versnellingsmeter, gyroscoop, kompas, helderheidssensor en microfoon aanwezig. Voor de ogen van de gebruiker wordt contextueel relevante informatie gepresenteerd, onder meer op basis van locatie.

In tegenstelling tot Google Glass heeft de SmartEyeglass van Sony geen kleurenscherm maar een monochroom display dat tekst en foto's in groentinten toont. Volgens Sony verbruikt dit scherm relatief weinig energie, ook al is hij wel zeer helder.

Net als Google Glass wordt het apparaat gekoppeld aan een Android-smartphone en is het onder meer mogelijk om een route te bekijken of om informatie op te zoeken. De SmartEyeglass heeft echter een losse accu die via een snoer aan de bril is gekoppeld. Deze accu kan ergens op het lichaam worden gedragen en dient ook als aanrakingssensor om de bril te besturen..
Sony verandert normale brillen in smartglasses

Sony ontwikkelt een klein oled-scherm dat aan bestaande brillen bevestigd kan worden, zodat die de functionaliteit van smartglasses krijgen.
De bril bestaat uit twee kleine modules met elektronica, die aan weerszijden van een bril bevestigd worden (bron: Sony). De modules zijn met een draad aan elkaar verbonden. De linkerversie heeft een ingebouwd touchscreen, de rechtermodule bevat een speciaal projectieschermpje.

Dat scherm lijkt vergelijkbaar met dat van apparaten als de Google Glass. Het 0,23 inch oled scherm is met 640 x 400 pixels wel iets hoger in resolutie dan Glass, dat 640 x 360 pixels telt. Sony belooft een hoog contrast en de natuurgetrouwe weergave van rijke kleuren. Het apparaat zou zowel werken met normale brillen als met zonnebrillen.

Omdat Sony het formaat van de pixels van zijn oled-scherm kleiner heeft gemaakt, zou het scherm voor de gebruiker feller ogen. Het scherm dat de bril voor het oog van de gebruiker projecteert ziet er volgens het bedrijf uit als een 16-inch scherm op twee meter afstand.
De slimme bril wordt aangedreven door een ARM Cortex A7-chip. Het totale apparaat weegt zon veertig gram en heeft een batterij met een capaciteit van 400 mAh.

In 2015 in massaproductie

Het apparaat gaat in 2015 in massaproductie. Het bedrijf zegt een software-ontwikkelkit voor de bril uit te brengen. Maar het stelt zich ook een samenwerking met andere hardwaremakers voor. Sony ontwikkelt vaker componenten voor apparaten van andere merken.
Sony Reality brillen
alles wat je wilt weten over de slimme brillen: AR-, MR- en VR-brillen
SmartBril.info