Tools en Apps voor Smartglasses / smartbrillen

SimpleWing: ontwikkel snel en eenvoudig een App voor Google Glass

Home
Google-Glasses (Google)
iGlass (Apple)
Airwave (Oakley)
LG
Samsung
Sony
Yandex.Metrica
Smartbril Apps

Er zijn al meerdere apps uit die te gebruiken zijn voor Smartbrillen. Met MyGlass app (Android) kun je bijvoorbeeld Google Glass bedienen vanaf je telefoon.
Voorbeelden van Apps voor Smartglasses / smartbrillen
Tools en Apps voor Smartglasses / smartbrillen

Google Glass Apps:

- SimpleWing: ontwikkel snel en eenvoudig een App voor Google Glass

- VK Google Glass App: foto's delen via Google Glass

- Crystal Shopper: barcodes scannen met Google Glass

- YourShow: presentatiesoftware voor Google Glass

- Glass Battle: spel voor Glass

- Glass to Facebook: stuur foto direct door naar Glass

Top 5 beste Google Glass Apps

1. Beste Google Glass App voor Fitness: Strava
Strava is een van de eerste toepassingen die ooit werd gemaakt voor Glass, en is ook een van de meest bruikbare . Ondanks dat Glass zich niet goed leent voor high-impact sporten , is het de ideale accessoire voor fietsers. Met Strava kunt je de huidige snelheid , afstand , GPS-informatie en hartslag in gaten te houden op uw smartbril. Dit maakt het een geweldige fitness app voor fietsers . Er is ook een versie van Strava beschikbaar voor hardlopers . Let wel , echter , dat de beperkte levensduur van de batterij van Glass deze app minder nuttig dan je zou denken kan maken.

2. Beste Google Glass App voor reizen: Word Lens
Naast het feit dat World Lens ook beschikbaar is voor de smartphone, is Word Lens ook beschikbaar voor Glass . Deze handige app vertaalt tekst in real-time , waardoor het ideaal is voor reizigers die behoefte hebben aan buitenlandse luchthaven tekenen , kaarten , menu's en meer begrijpen .

3. Beste Google Glass App voor koken: KitchMe
KitchMe is een van de meest nuttige apps op glass. Doordat je je handen vrij kunt houden, kun je een kip vullen of uit te rollen koekjesdeeg zonder dat je vieze handen over een ongerept kookboek . Met KitchMe kun je zoeken naar recepten en krijg stap-voor- stap instructies over hoe je een gerecht te bereiden . En als je Glass meenemen naar de supermarkt , hoef je nooit een boodschappenlijstje opnieuw uit te schrijven.

4. Beste Google Glass App voor filmliefhebbers: Preview for Glass
Mooi voorbeeld van Glass is een eenvoudige kleine app die previews speelt voor de komende films . Het enige wat je hoeft te doen is te spreken van een opdracht , kijken naar een poster voor die film , en de trailer zal rechts verschijnen . Een afbeelding van de filmposter zal werken , met inbegrip van een afbeelding op uw computer of tablet.
Het is niet de meest levensveranderende app op glas , maar het is nog steeds erg leuk ... en het toont hoe beeldherkenning kan worden gebruikt in andere Glass apps in de toekomst .

5. Beste Google Glass App voor studenten: Glassentation

Glassentation is eigenlijk een heel intelligent gebruik van de Glass -technologie . In plaats van door een presentatie struikelen en door te kijken naar aantekeningen in je hand , kun je met Glassentation de info van uw kaarten op je Glass display zetten. Met behulp van deze app , kun je nog steeds verwijzen naar je notities , maar ook oogcontact onderhouden met je publiek . Deze app kan meer vertrouwen geven tijdens zakelijke bijeenkomsten , of bij de presentatie van schoolprojecten.


Gezichtsherkenning met app voor Google Glass

De ontwikkelaar Stephen Balaban heeft een app ontwikkeld die gezichtsherkenning mogelijk maakt met Google Glass.
De app Facerec neemt elke tien seconden een foto en catalogiseert deze aan de hand van tijd en plaats. Iemand kan dan later kijken met wie hij heeft gesproken en wanneer dat was. De app wordt gedemonstreerd in een video.
De foto's worden meteen naar een database verstuurd waar ze worden vergeleken met andere foto's. Als er een overeenkomst is gevonden, toont Google Glass informatie, zoals naam en leeftijd. Die database moet overigens wel eerst zelf gevuld worden.
De app kan alleen geïnstalleerd worden op een gehackte Google Glass, omdat Google de app niet toe zal laten in de app-winkel voor de slimme bril. Daarnaast loopt de accu al binnen 2,5 uur leeg door de app. Balaban zal eind december meer tekst en uitleg geven tijdens een conferentie voor hackers.


NU.nl bouwt voor Google Glass: NU.nl Google Glass App

NU.nl is als eerste Nederlandse nieuwsmerk begonnen met toepassingen voor Google Glass. Je kunt straks met je Google Glass foto's sturen naar ons user generated content platform NUfoto, en je abonneren op content cards voor nieuws (notificaties).

Met ondersteuning van Raimo van der Klein, die met Glasseffect het eerste bedrijf voor Google Glass services in Nederland is begonnen, gaan we op 9 januari in drie kleine teams bouwen aan de eerste toepassingen van NU.nl voor Google Glass.
Met een club product ontwikkelaars, IT'ers en ontwerpers bekijken we die dag wat er allemaal kan met dit nieuwe apparaat, wat vanuit NU.nl interessant is en wat er nu al gemaakt kan worden.
Natuurlijk met in het achterhoofd dat het nog toekomstmuziek is, maar die klinkt al wel erg mooi. Het zal in 2014 nog niet gebeuren, maar straks kun je nog makkelijker foto's delen van nieuwswaardige gebeurtenissen, bekijk je - terwijl je op familiebezoek bent - in je ooghoek de tussenstand in de eredivisie en attendeert NU.nl je op een file, terwijl je naar je werk rijdt.
bron: www.nu.nl


NOS Google Glass nieuws-app: nieuwsupdates ontvangen wanneer het jou uitkomt

Met de NOS nieuws-app voor Google Glass ontvang je op het moment dat het jou uitkomt een nieuws-update op je Google Glass. Terwijl je het nieuws hoort, kan je ongestoord verder waar je mee bezig bent. De app is simpel, lichtgewicht en effectief. Niemand weet hoe Google Glass zich gaat ontwikkelen. De algemene verwachting is dat draagbare technologie, de ‘wearables’, een steeds belangrijkere plek in ons dagelijks leven krijgen. Dit is de reden dat NOS als experiment de nieuws-app voor Google Glass heeft ontwikkeld.”

Hoe werkt NOS Google Glass nieuws-app?
De nieuws-updates verschijnen in de vorm van een card in je Google Glass Timeline. Deze card bevat een foto van het nieuws van dat moment, en een korte weersverwachting van die dag. Als je het kaartje opent wordt het nieuwsbulletin van dat moment afgespeeld. Het nieuwsbulletin speelt in audio. Er is voor audio gekozen vanwege de bijzondere eigenschappen van audio in Google Glass. De luidspreker raakt je hoofd achter je oor. Geluid wordt deels via je schedel overgebracht (bone conduction). Zo kan je op een discrete manier geluidsfragmenten of muziek luisteren zonder dat omstanders gestoord worden. Een ander voordeel is dat je tegelijkertijd de omgeving blijft horen. Dit geldt niet voor koptelefoons.Apps voor augmented reality t.b.v. verkoop

Hoewel er diverse devices op de markt zijn of worden ontwikkeld, zijn er ook applicaties die je de ervaring van augmented reality geven. Dit zijn twee applicaties die al bestaan.

Augment

Met deze service kun je 3D-modellen maken in de echte wereld op ware grootte. Laat je klanten bijvoorbeeld een product uit je catalogus scannen en meteen uitproberen in hun eigen huis, of laat je verkoopmedewerker het product aan een klant zien. Voordeel is ook dat je een prototype van bijvoorbeeld een nieuwe verpakking meteen kunt zien op een tablet of smartphone, zonder dat deze naar je opgestuurd hoeft te worden. Hierdoor zal de tijd die besteed wordt aan de ontwikkeling van een prototype flink verminderd worden.

Augment laat je hun service dertig dagen gratis uitproberen.

Blippar

Blippar laat je jouw klanten bereiken via allerlei mogelijkheden, bijvoorbeeld buiten, via een verpakking, de televisie, een boek of in de winkel. Bovendien is elke ervaring interactief. Laat de consument exclusieve content zien, een video bekijken, een product virtueel uitproberen of kopen. In Blippar kun je precies zien hoe het gaat met jouw actie. In het dashboard zie je of mensen doorklikken, waar ze naartoe gaan en hoe lang ze in een bepaald deel van de ervaring blijven. Blippar biedt twee opties om gebruik te maken van hun service. Je kunt hun service gebruiken, waarbij je door een team geholpen wordt bij het maken van de ervaring, of zelfs een 'Blipp' creëren met hun Blippbuilder.

Blippar is verkrijgbaar op Android, iOS en Windows Phone.
Koop jouw zonnebril bij Zonnebrillen.com
www.SmartBril.info
alles wat je wilt weten over de Smart-Bril
Koop jouw zonnebril bij Zonnebrillen.com