Mixed Reality Bril


In tegenstelling tot de VR-bril blijft je met een Mixed Reality bril (MR-bril) in je eigen  echte ruimte die wordt uitgebreid of verrijkt met behulp van 3D objecten die interactie hebben met deze echte wereld.

Een Mixed Reality bril (ook wel Hologrambril genoemd) is dus een smartbril waar je door transparante glazen de fysieke wereld ook nog zien. Daar wordt een ’virtuele laag’ overheen geprojecteerd. Met handgebaren kun je de verschillende tools en applicaties van de slimme MR-bril besturen.

Een MR-bril of Hologrambril voegt de digitale en echte wereld samen met holografische projecties.

Naast het tonen van objecten en informatie kan de Mixed Reality-bril de ruimte scannen en op basis van de locatie van de gebruiker één of meerdere hologrammen tonen. Je kunt de hologrammen langs alle hoeken bekijken, er rond stappen en ze manipuleren. Het is niet een 'echt' hologram, maar eerder een 3D-projectie op het glas van de bril.
De smartbril is niet alleen voor jezelf te gebruiken, het is namelijk mogelijk om met meerdere mensen aan hetzelfde object werken of om samen een spel te spelen.
Microsoft HoloLens

Momenteel is er alleen nog een ontwikkelversie van de MR-bril Hololens te koop. De Microsoft HoloLens is gemaakt van speciale componenten die holografische computer toepassingen mogelijk maken. Het hart van het optische systeem is geavanceerde sensortechnologie. De HPU evalueert binnen enkele seconden enorme hoeveelheden gegevens. Al deze componenten vormen een algemeen concept die het toelaten om vrij te bewegen en met de hologrammen te communiceren.
Toepassingen van de HoloLens

Er zijn een breed scala aan alledaagse opties voor het gebruik van HoloLens. Microsoft presenteerde op het HoloLens-show een virtueel leerprogramma voor medische studenten. Een menselijk virtueel lichaam werd geprojecteerd in een kamer. De organen, of de botten, spieren, enz., Afhankelijk van de keuze, waren realistisch en virtuele identificatoren waren verbonden aan hen, zodat ze briljant zouden kunnen worden geleerd. Aangezien mensen die niet aanwezig zijn, ook met de hologrammen kunnen werken, heeft Microsoft zijn bril voornamelijk geschikt voor online lezingen en seminars gepresenteerd. Maar ook voorbeelden kunnen worden genoemd m.b.t. architectuur. Architecten maken echt 3D-model, het kan praktisch worden weergegeven als een 3D-hologram. Ook het gebruik van Skype via de HoloLens mogelijk.

Hoe werkt de Microsoft HoloLens?

De Microsoft HoloLens wordt geregeld via vingergebaren, de richting van het oog (oogopsporing) of via taal. De HoloLens bevat een WIFI-module zodat de AR-bril op internet kan worden aangesloten, waardoor de Skype- en Surf-toepassingen mogelijk zijn.

De Microsoft HoloLens meet de ruimte nauwkeurig en zet het menu perfect in. Op het door de gebruiker gekozen punt blijft het hetzelfde. Het display werkt als projectors. Dus het is niet verwonderlijk dat een hologram app is opgenomen. Een verduisterde kamer creëert ideale omstandigheden voor de test van de kleine figuren, waardoor de hologram app schijnbaar levend is. Hoewel het visier van HoloLens al verduisterd is, verduisteren de glazen zelf de virtuele ruimte niet. Een infrarood sensor zorgt voor optimaal gebruik, ook bij slechte lichtomstandigheden.

Apps voor de Microsoft HoloLens

Eerste game apps zijn ook direct beschikbaar in het menu van Microsoft HoloLens . Verder is er ook de taalregeling Cortana, de Microsoftbrowser Edge, een klok en een Akkuanzeige en natuurlijk het appmenu. App-ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om hun reeds bestaande apps voor Windows 10 te herschrijven met weinig moeite ook voor HoloLens.


De opbouw van de Microsoft HoloLens

De HoloLens bestaat uit twee delen. Allereerst de gevoerde hoofdsteun met de ingebouwde microfoon en de luidsprekers. De batterij is hier ook geïntegreerd. Aan de kophouder komt een donkerglazen Visor. De koptelefoon is een beetje verder van het oor, omdat de drager van de bril zijn omgeving tijdens de AR-ervaring heeft waargenomen. Dit is een van de verschillen tussen AR-bril en VR-bril.

De Microsoft HoloLens heeft geen computer nodig
De MR-bril is tegelijkertijd een computer. De computer is geïnstalleerd bij Microsoft in de HoloLens, zodat u geen extra hardware hoeft te kopen. Microsoft heeft zijn gemengde reality-bril uitgerust met een Intel Atom x5-Z8100 processor met 1 GHz, 2 GB RAM en 64 GB flashgeheugen. Het draait een 32-bits Windows 10.
Een nadeel van de AR-bril is dat als het gaat met grafische prestaties, het erg warm kan worden. Het wordt warm maar niet warm.

Pluspunten:
Zeer nauwkeurige meting door middel van dieptecamera van de bril
Goede beeldkwaliteit en resolutie
Ingebouwde luidsprekers, geen hoofdtelefoon nodig
Geen computer nodig, de technologie zit helemaal in de bril
Geen bekabeling vereist door de gebruiker, werkt draadloos
Geen bewegingsziekte
Gewicht 579 g, toch klein en handig
Veelzijdige toepassingen zijn ook mogelijk buiten het spelgebied
WIFI, Bluetooth en Micro USB, controller kan worden aangesloten

Minpunten:
Te klein zichtveld / zichtveld
Illustratie enigszins pixelated
De glazen kunnen erg warm worden, maar niet heet
Zeer duur
Meer informatie over de HoloLens: lees verder
Mixed Reality brillen
alles wat je wilt weten over de slimme brillen: AR-, MR- en VR-brillen
SmartBril.info
smartbril mr-bril
© 2017 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info
© 2018 Smartbril.info

Smartbril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual-, augmented- en mixed reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@smartbril.info