SmartBril.info
AR-bril Facebook AR Glasses

Facebook AR-bril (AR Glasses)

Facebook heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van een augmented reality-bril vanuit zijn Facebook Reality Labs in Redmond, Washington, maar de worsteling met de ontwikkeling van het project heeft ertoe geleid dat het bedrijf hulp heeft gezocht. Nu hoopt Facebook dat een samenwerking met het Ray-Ban-moederbedrijf Luxottica ze vanaf 2021 zal voltooien en de slimme AR-bril klaar zal maken voor consumenten.
Facebook ontwikkelt ook een stemassistent met kunstmatige intelligentie die zou dienen als gebruikersinvoer voor de bril. Daarnaast heeft het bedrijf geëxperimenteerd met een ringapparaat waarmee gebruikers informatie kunnen invoeren via bewegingssensor. Dat apparaat heeft de codenaam Agios. Het bedrijf heeft honderden werknemers in zijn Redmond-kantoren die werken aan technologie voor de AR-bril, maar tot nu toe heeft Facebook moeite gehad om de grootte van het apparaat te verkleinen tot een vormfactor die consumenten aantrekkelijk zullen vinden (bron: NBC).

De kans is hoe dan ook groot dat het nieuwe Facebooktoestel minstens een camera en waarschijnlijk ook een of andere microfoon zal bevatten voor de bediening. Gezien Facebooks reputatie als het gaat om privacy, is het nog maar de vraag hoeveel mensen zo'n toestel op hun hoofd willen zetten, of überhaupt willen omgaan met mensen die het dragen. Eerder meldde het bedrijf al dat modemerk Ray Ban de brillen 'cool' moet maken om dat probleempje op te vangen.
augmented reality glasses van Facebook te koop in 2021
Facebook en de maker van Ray-Ban, Luxottica, hebben een samenwerking aangekondigd om volgend jaar hun eerste slimme bril te lanceren. "Nadat ik tijd met hun team had doorgebracht en hun fabriek had bezocht, wist ik dat zij de juiste ..

Andere AR-brillen:

vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: USD 800,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361