SmartBril.info
Virtual reality bril HP Reverb G2

Alle infomatie over de VR-bril HP Reverb G2

Alles wat je wilt weten over de HP Reverb G2: productinformatie, kooptips, prijzen en reviews
HP heeft een definitieve stap gezet om virtual reality (VR) gaming een nieuwe impuls te geven door de Reverb G2, een VR-bril gemaakt in samenwerking met Valve en Microsoft, aan te kondigen. Op basis van het Windows Mixed Reality (WMR) -platform beloven de specificaties dat deze virtual reality headset een van de beste VR-hardware voor consumenten zou kunnen zijn.

Wat zijn de kenmerken van de HP Reverb G2?

In tegenstelling tot de vorige HP Reverb, zal de 2020-editie niet puur gericht zijn op de zakelijke markt, maar met name is de VR-bril geschikt voor consumenten. Met een prijs van circa € 699,- is de headset te koop die een eenvoudige installatie biedt dankzij inside-out tracking en mogelijk van toonaangevende beelden.
De HP Reverb G2 biedt een resolutie van 2160 x 2160 per oog, dit is beter dan bijvoorbeeld de 1600 x 1440 van de Valve Index VR-bril. De lenzen op HP's headset zijn ontworpen door Valve, evenals de off-ear speakers om de ruimtelijke audio te leveren.
Voor die prijs zit de HP Reverb G2 tussen de Oculus Rift S en de volledige kit van Valve Index, waardoor het een zeer interessant product is.

De eerder uitgebrachte versie van HP Reverb is nog steeds te koop en biedt verbluffende en meeslepende graphics die je direct toegang bieden tot de mooiste VR content. Door de gemakkelijke opzet van inside-out tracking heb je geen problemen meer met het neerzetten van externe sensoren. De scherpe resolutie van 2160 x 2160 pixels per oog bieden een ultrascherp beeld, en met 6 DoF headset en controllers kun je alle kanten op bewegen in een vrije ruimte. De headset hoeft maar met 1 enkele Displayport-kabel aan de computer bevestigd te worden (hiervoor is een Displayport 1.3 aansluiting benodigd. HDMI wordt niet ondersteund). Omdat je geen gedoe hebt met het opzetten van externe sensoren, is de headset ontzettend makkelijk te gebruiken! Plug de headset in de computer, zet hem op en ga in Windows Mixed Reality direct aan de gang met de scherpste en leukste VR content die beschikbaar is! De headset is zeer goed te gebruiken bij het spelen van simulatie games, maar de HP Reverb heeft ook nog eens een aantal zakelijke toepassingen. Zo is de headset door de hoge resolutie en gebruikersgemak aan te raden voor productontwikkeling en ontwerpen, AEC (Architecture, Engineering & Construction) simulaties, location-based entertainment, VR trainingen en uiteraard voor het onderwijs.
headset mixed virtual reality

Is HP Reverb G2 een Mixed Reality Bril?

In een video van HP wordt gesproken over ‘de volgende generatie’, maar ook ‘geen compromissen’. Dat kan betekenen dat HP Reverb G2 de eerste nieuwe generatie-headset is binnen het Windows MR-systeem. Windows Mixed Reality is een virtual reality-platform voor PC, waar tot nu toe alle HP-headsets gebruik van hebben gemaakt. Het zou dus zomaar kunnen dat ook Windows MR een stapje wordt doorontwikkeld.

Valve heeft Microsoft in het verleden geholpen om de de eerste generatie van die Windows MR-headsets te maken. Het was eigenlijk bedoeld dat de verkoop van virtual reality-apps via de Windows Store zou gaan. Echter is inmiddels Valve’s online distributieplatform Steam daarvoor een grote marktplaats geworden.

Wat zijn de specificaties van de HP Reverb G2?

Display / Screen: Dual LCD 2.89’’ diagonal met Pulse Backlight technology
Resolution: 2160 x 2160 pixels per oog (4320 x 2160 pixels combined). RGB sub-pixels
Refresh rate: 90 Hz with recommended system specs
Field of view: ~114 degrees, Fresnel-Aspherical
Tracking: 2 front-facing cameras en 2 side-facing cameras
Sensors: HP Reverb G2 inside/out 6 DOF motion tracking, gyroscope, accelerometer en magnetometer
Eye adjustments: 64mm +/- 4mm by hardware slider
Connections: DisplayPort™ 1.3, USB 3.0 type C, power adapter
Kabels: One 6m 2-in-1 (DisplayPort™ 1.3 + USB 3.0 Type C®) cable, and one power adapter (for use when USB-C® does not have power delivery). Mini DisplayPort™ to Full size DisplayPort™ adapter
Mechanical ID: Replaceable face cushions.
Dimensions (without straps): 2.95x7.32x3.31 inches (75x186x84 mm)
Gewicht: 550g

Meer over de kenmerken van de HP vrbril: https://www.hp.com/us-en/vr/reverb-g2-vr-headset.html

Wat is de prijs van een HP Reverb G2 VR-bril?

HP's virtual-realityheadset Reverb G2, die in samenwerking met Microsoft en Valve is ontwikkeld, is vanaf oktober 2020 verkrijgbaar in Nederland. De VR-bril heeft lcd's met een resolutie van 2160x2160 pixels en dezelfde luidsprekers als de Valve Index. De HP Reverb G2 is honderd euro duurder dan zijn voorganger.
Het nieuwe model heeft dezelfde lcd's. Ook de beeldhoek van 114 graden is gelijk, maar de G2-versie heeft diverse vernieuwingen, waaronder een schuif om de afstand tussen de lenzen aan te passen aan de interpupillary distance, de afstand tussen het middelpunt van de pupillen.
De vr-headset werkt met het Windows Mixed Reality-platform en met SteamVR. Er zijn vier camera's verwerkt in de headset voor inside-out tracking van de meegeleverde bluetoothcontrollers. In de Reverb G2 zitten dezelfde luidsprekers als in de Valve Index; die zijn gepositioneerd op 10mm afstand van de oren van de drager en moeten ruimtelijk geluid bieden.

Wat kost de Reverb G2 headset?
De HP Reverb G2 kost € 699,-.

Wat zijn de voor- en nadelen van de HP Reverb G2?

Voor- en Nadelen van de HP Reverb G2

+ Hoge resolutie van 2160x2160 per oog
+ Grote kijkhoek van 114 graden
+ Geen last meer van screen-door-effect
- Alleen geschikt voor een krachtige PC.
Virtual reality headset HP Reverb G2

Kooptip: waar kan ik de HP Reverb G2 het beste kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.

Meer informatie en reviews over de HP Reverb G2

Meer specifieke informatie, tips en gebruikservaringen over de HP Reverb G2 vind je in onderstaande YouTube video's:

Andere VR-brillen:

Valve Index VR headset

Valve Index

Prijs: € 958,-
Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-
PSVR

Sony PlayStation VR

Prijs: € 284,-