SmartBril.info
Virtual reality bril Oculus Rift

Alle informatie over de VR-bril Oculus Rift S

Alles wat je wilt weten over de VR-bril Oculus Rift S: productinformatie, kooptips, prijzen en reviews
Oculus Rift S biedt een high-end VR-ervaring voor een relatief lage aanschafprijs. Dit maakt van de Oculus Rift S een zeer goede VR-bril voor beginnende VR-liefhebbers. De Rift S zit comfortabel op het hoofd en biedt een goede toegankelijkheid voor gebruikers. Je zet de headset op en kunt direct aan de gang gaan met spelen, zonder daarvoor een ingewikkelde set-up met sensoren op te zetten. De beeldresolutie van 1280 x 1440 pixels per oog is goed, maar niet bijzonder. De Rift S kenmerkt zich door het hoge gebruikersgemak voor veelal nieuwe spelers.

Wat zijn de kenmerken van de Oculus Rift S?

De Oculus Rift S is de opvolger van de bekende en zeer succesvolle Oculus Rift. De Oculus Rift S is een headset die je aan je PC moet aansluiten, waardoor je gebruik maakt van de grafische kracht van je computer. Hierdoor kun je de meest gave en intense games spelen, met de beste graphics! De Oculus Rift S maakt gebruik van inside-out tracking, wat inhoudt dat je geen externe sensoren meer nodig hebt. Hierdoor wordt de vrije bewegingsruimte een stuk groter, en het verhoogt het gebruiksgemak. Sluit de bril aan op je PC, zet de bril op en ga meteen aan de slag met de allernieuwste VR-games! Door de nieuwe pasvorm is de headset ook nog een enorm comfortabel en kun je makkelijk langere tijd spelen zonder last te krijgen van de headset!
De Oculus Rift S heeft een nieuwe feature genaamd 'Passthrough+'. Hiermee kun je door de lenzen van de headset de echte wereld zien, waardoor je veel makkelijker je eigen room-scale ruimte op kunt zetten.Wat kost een Oculus Rift S?
Oculus werkt ook aan een eigen bewegingsgevoelige controller, de Oculus Touch, maar dit is een prototype en Oculus kan hier naar eigen zeggen nog jaren aan werken. De controller bestaat uit twee delen, één deel voor elke hand. Er zitten sensoren aan de binnenkant van de controller.
Het is ook mogelijk om Xbox One-games naar de bril te streamen. Daardoor lijkt het alsof mensen in een virtuele huiskamer Xbox One-games spelen. De Oculus zou direct werken wanneer deze wordt aangesloten. Daarvoor is een eigen besturingssysteem gemaakt, genaamd Oculus Home. Deze omgeving is te zien wanneer je de bril opzet. Hierin kun je onder andere je gamesbibliotheek bekijken.

Meer informatie: https://www.oculus.com/rift/?locale=nl_NL

Wat kost de Oculus Rift S?

Oculus brengt zijn vr-bril Oculus Rift S uit voor circa 650 euro. Voor dat bedrag krijgen kopers de vr-bril en de bijbehorende controllers.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Oculus Rift S?

Voor- en Nadelen van de Oculus Rift S

+ Zeer eenvoudig te gebruiken en op te starten.
+ Comfortabele Oculus-touch controllers.
+ Inside-out tracking is erg handig in gebruik.
+ De software set-up is erg eenvoudig om uit te voeren.
- De Oculus Rift S is niet draadloos te maken.
- Biedt geen revolutionaire verbeteringen.

Kooptip: waar kan ik de Oculus Rift S het beste kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.

Andere VR-brillen:

HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2

Prijs: € 699,-
Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-
PSVR

Sony PlayStation VR

Prijs: € 284,-