SmartBril.info

Top 5 reiservaringen in virtual reality

1 okt 2020
Reizen in virtual reality: op vakantie vanuit je luie stoel.
Hieronder de 5 beste virtual reality reizen die je maken met behulp van je VR-bril.
Wie zegt dat je de wereld niet kunt zien als je thuis blijft? Met virtual reality (VR) -toeristische ervaringen kun je plaatsen over de hele wereld zien zonder ooit je bank te verlaten. We hebben enkele van de beste toeristische VR-bestemmingen getest om je te helpen met een goede keuze voor je volgende virtuele avontuur.

1: Google Earth VR

Toen Google Earth vele jaren geleden werd uitgebracht, was iedereen verbaasd over de nieuwigheid van het vinden en bekijken van hun huis via satellietbeelden. Nu kun je met Google Earth VR, gratis van Google, niet alleen je huis vanuit de ruimte bekijken, maar er virtueel naartoe vliegen en in je tuin of op uw dak staan.
Verander naar de positie van de zon, schaal objecten naar elk gewenst formaat en vlieg de wereld rond. De detailniveaus zijn afhankelijk van wat je probeert te bekijken. Toeristische bestemmingen hebben bijvoorbeeld waarschijnlijk veel gedetailleerdere geospatiale beelden dan landelijke gebieden. Er is zoveel te zien en Google biedt enkele virtuele rondleidingen om je op weg te helpen.
Google heeft zelfs verschillende comfortfuncties toegevoegd om virtuele reisziekte te voorkomen in deze onmisbare virtual reality-app.

2: Realities

virtual reality
Realities, gratis van Realities.io, is een VR-reis-app waarmee gebruikers gescande en gemodelleerde real-world omgevingen kunnen verkennen. De omgevingen zijn niet alleen 360-gradenfoto's, het zijn locaties die zijn vastgelegd met gespecialiseerde scanapparatuur, waardoor een meeslepende weergave in virtual reality mogelijk is.

De gebruikersinterface is een gigantische wereldbol die je roteert met je VR-controllers. Als je eenmaal de plaats hebt gekozen die je wilt bezoeken, tik je gewoon op het gebied op de virtuele wereldbol en wordt je meteen meegenomen naar de exotische omgeving.
Een interessante beschikbare bestemming is een cel in de beruchte Alcatraz-gevangenis. Eenmaal aangekomen wordt u begroet door een onzichtbare verteller, vermoedelijk een voormalige gevangene in de cel naast u, die zich zijn ervaringen herinnert. Het is museumachtig en een leerzaam avontuur dat de moeite waard is.
Er zijn andere bestemmingen van verschillende grootte en complexiteit. Hopelijk komen er in de nabije toekomst nog veel meer bij.

3: VR Museum of Fine Art

Als je ooit een museum in je eigen tempo hebt willen bekijken zonder grenzen aan hoe dicht je bij het kunstwerk kunt komen, dan is het VR Museum of Fine Art, gratis van Finn Sinclair, iets voor jou.
Met ongelooflijk gedetailleerde scans van enkele van 's werelds beroemdste schilderijen en sculpturen, heeft deze gratis app een verbazingwekkende educatieve waarde. Bekijk de penseelstreken van Monet's waterlelies of bekijk andere schilders en kunstenaars via een 360-graden tour. De ervaring geeft je het gevoel dat je een museum bezoekt, compleet met een pamfletkaart om je te helpen bij het navigeren door de exposities.

4: The Grand Canyon VR Experience

De Grand Canyon VR Experience, door Immersive Entertainment, laat je zitten in een virtuele gemotoriseerde kajaktocht door de Grand Canyon. Pas de tour aan uw voorkeuren aan door een zonovergoten of maanverlichte ervaring te selecteren en de snelheid van de rit te regelen.

Terwijl u vaart, kunt u genieten van de beelden en geluiden van procedureel gegenereerde, kunstmatig intelligente dieren in het wild. Trek de virtuele vissen aan en voer ze terwijl u door de waterwegen navigeert.

De rit gaat over rails (wat betekent dat je de kajak niet kunt besturen), maar je kunt op verschillende punten stoppen en genieten van het landschap door de gashendel-snelheidsregelaars van je gemotoriseerde kajak te gebruiken of door uit te stappen bij schilderachtige rustplaatsen.

De tour is kort en er is geen historische achtergrondinformatie voor geschiedenisliefhebbers, maar het is een leuke rit, perfect voor iemand die nieuw is bij VR.

5: Titans of Space PLUS

Houd je van planetaria? Heb je altijd al gewild dat ze realistischer waren? Als je er ooit van gedroomd hebt om in een ruimteschip te rijden en ons zonnestelsel en daarbuiten te verkennen, helpt Titans of Space PLUS, door DrashVR LLC, om dit te realiseren (tenminste een virtuele).
De originele Titans of Space was een van de eerste gepolijste virtual reality-ervaringen die beschikbaar waren; het zorgde voor veel geroezemoes over al het mogelijke dat VR te bieden had.
Deze app biedt een rit in pretparkstijl door ons zonnestelsel en daarbuiten, waardoor de gebruiker het tempo van de ervaring kan bepalen. Feiten over alle planeten en manen worden tijdens je reis verstrekt, evenals afstanden en andere interessante metingen.
Het gevoel van schaal van de planeten en manen is werkelijk ontzagwekkend en geeft een uniek perspectief dat alleen astronauten gewoonlijk krijgen.

Welke VR-brillen zijn interessant om te kopen?

Als je op zoek bent naar een specifieke VR-bril of je zoekt de beste VR-bril voor een goede prijs, kijk dan in onderstaand overzicht voor meer informatie.
HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2

Prijs: nnb
Oculus Quest VR-bril

Oculus Quest

Prijs: € 555,-
PSVR

Sony PlayStation VR

Prijs: € 284,-
Gear VR headset

Gear VR

Prijs: € 59,90

Meer informatie over VR en VR-brillen