SmartBril.info
virtual rteality bril valve index

Alle informatie over de VR-bril Valve Index

Alles wat je wilt weten over de VR-bril Valve Index: productinformatie, kooptips, prijzen en reviews
De Valve Index VR-bril is een headset van een nieuwe generatie: het heeft een ultrahelder scherm dat redelijk goed werkt, zelfs met oudere GPU's, een breder gezichtsveld, een hogere verversingssnelheid en Valve's knokkel 'controllers, die de beweging van elke vinger kunnen volgen. Het is een aanzienlijke upgrade van de HTC Vive en werkt veel soepeler dan de Vive Pro, een krachtige VR-headset die echt moeite had om de belofte van high-end, kamergrote VR waar te maken. Hoewel de Valve Index de beste VR-headsets is die ooit is uitgebracht, heeft het enkele van de meest vervelende aspecten van VR meegenomen: het instellen ervan kan moeizaam zijn, updates kunnen verbindingsproblemen veroorzaken en u kunt de volgende keer dat u het gaat gebruiken een nieuwe fout tegenkomen. Maar als je voorbij die problemen kunt kijken, is dit een echt goede VR-headset. Het is duur, ja - en op dit moment kan het moeilijk zijn om aan voorraad te komen - maar voor de gamers die VR van het volgende niveau willen, is de Valve Index de echt interessant.

Meer informatie: https://store.steampowered.com/valveindex

Wat is de prijs van een Valve Index VR-bril?

De nieuwe virtuel reality bril Valve Index gaat compleet 1.079 euro kosten. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Voor deze prijs krijgen gebruikers de headset, twee controllers en twee externe sensoren. De Index biedt een lcd-scherm met een resolutie van 1.440 x 1.600 pixels. Het scherm ververst met een frequentie van 120 Hz en biedt een experimentele mode waarin dit oploopt tot 144 Hz. De VR-headset werkt verder samen met Valves gamewinkel Steam. VR-ervaringen die gebruikers eerder hebben gekocht voor de concurrerende brillen HTC Vive, Oculus Rift of een headset met het Windows Mixed Reality-platform, werken ook op de Index.

De externe sensoren, waar gebruikers er maximaal vier van kunnen plaatsen, maakt het mogelijk dat Index de positie van de VR-gebruiker in een ruimte kan volgen. De VR-headset is ook zonder deze sensoren te gebruiken.
Index werkt met een computer die draait op Windows 10, Linux of SteamOS met een werkgeheugen van minimaal 8 GB. Naast de complete set van headset, controllers en sensoren, biedt Valve ook een bundel aan met enkel de headset met twee controllers (799 euro) en zijn de drie producten los te koop.

Voor- en nadelen van de Valve Index

Voor- en Nadelen van de Valve Index

+ Comfortabele pasvorm, zelfs als je langer achter elkaar speelt.
+ De kijkhoek van 130º is hoger dan vergelijkbare VR-brillen.
+ Nieuwe Index-controllers kunnen individueel vingers tracken.
+ Zeer goed en dynamisch geluid met de ingebouwde koptelefoon.
- De Valve Index is niet draadloos te gebruiken.
- Heeft doorgaans een lange levertijd van meerdere weken.

Kooptip: waar kan ik de Valve Index het beste kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.

Meer informatie en reviews over de Valve Index

Meer specifieke informatie, tips en gebruikservaringen over de Valve Index vind je in onderstaande YouTube video's:

Andere VR-brillen:

HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2

Prijs: € 699,-
Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-
Gear VR headset

Gear VR

Prijs: € 59,90