SmartBril.info
slimme bril (smartbril en smart glasses) met audio en video

Wat is een slimme bril en wat zijn de beste smartbrillen?

Een slimme bril is een bril die veel meer dan een gewone bril alleen zoals geïntegreerde luidsprekers om muziek te luisteren of om mee te bellen. Bij sommige kun je via de smartbril in- en uitzoomen op objectenen. Ook is er de mogelijkheid om korte video filmpjes op te nemen of foto's te maken.

Kenmerken van slimme brillen:
- Bluetooth-verbinding
- draadloze audio, en/of
- geïntegreerde camera, en/of
- geïntegreerde microfoon, en/of
- kleine display of projectie van digitale informatie, en/of
- zonnebril-functie

Er worden nog steeds slimme brillen gemaakt en ze worden alleen geavanceerder naarmate hightech hardware kleiner en lichter wordt. Hierdoor zal naar verwachting de populariteit van de smart brillen de komende jaren flink toenemen.

Ben je op zoek naar een coole of stijlvolle zonnebril die ook dienst doet als koptelefoon, of een zonnebril waarmee je ook video kunt opnemen, of een hightech wearable die (beperkte) augmented reality-ervaringen ondersteunt, de markt voor slimme brillen is divers en interessant. Het kan moeilijk zijn om de juiste slimme bril te vinden, daarom hebben we deze koopgids samengesteld met de beste en coolste slimme brillen die er te koop zijn.

Soorten slimme brillen

Er zijn verschillende soorten smartbrillen te koop die ieder hun eigen mogelijkheden hebben. Op hoofdlijnen zijn er 3 soorten slimme brillen te onderkennen:

1. Audiobril
2. Videobril
3. Displaybril
Bose frames - de slimme audio zonnebril

Beste audiobril: Bose Frames

Voordelen: Geïntegreerde microfoon, Bluetooth-connectiviteit, UV bescherming

Nadelen: Kleuroptie, Korte batterijduur

Deze coole Bose-zonnebril ziet er niet alleen geweldig uit, maar ze doen ook iets dat niet veel andere coole tinten doen. Ze zijn voorzien van Bose-audio open-ear-luidsprekers in de frames met Bluetooth-mogelijkheid, zodat je naar je favoriete muziek kunt luisteren zonder te knoeien met oordopjes of koptelefoons. Je kunt verbinding maken met je mobiele telefoon of mp3-speler, zodat al je favoriete nummers door de zonnebril heen worden afgespeeld. Omdat het open oorluidsprekers zijn, kun je nog steeds horen wat er om je heen gebeurt terwijl je ook naar je favoriete deuntjes luistert. De tinten werken net als alle andere tinten, ze blokkeren bijna 100% van de UV-stralen om te voorkomen dat de zon je ogen beschadigt. Je kunt zelfs telefoontjes horen en toegang krijgen tot de virtuele assistent van je telefoon via de geïntegreerde microfoon. De batterijduur is 3,5 uur streaming; 12 uur stand-by en heeft een oplaadtijd van 2 uur. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere frames.

Prijs Bose Frames vanaf: € 199,00
Bose frames audio bril

Bose Frames

Prijs: € 199,-
Bose frames audio zonnebril

Bose Frames

Prijs: € 199,-

Beste videobril: SnapChat Spectacles 2

Voordelen: Neemt video’s op, maakt foto's, waterbestendig

Nadelen: Video van maximaal 10 seconden, geen oplaadetui beschikbaar

De slimme video en camera bril SnapChat Spectacles is ideaal voor gebruik in combinatie met social media. De glazen van de smartbril zijn waterbestendig. Je kunt tot 70 video's opnemen en synchroniseren met één keer opladen. Druk op de knop om een video van 10 seconden te maken. Druk nogmaals om door te gaan met opnemen. Houd vast om een foto te maken. Je kunt met je smartphone synchroniseren en uw momenten delen op elk gewenst platform. Bij aankoop ontvang je de bril, beschermhoes, lensreinigingsdoekje en een oplaadkabel. Ze zijn verkrijgbaar in 5 verschillende stijlen en kleuren.

Prijs: € 260,-

Update:
Inmiddels is de Snap Spectacles 3 te koop, de opvolger van de Spectacles 2.
Klik hieronder voor meer informatie over deze slimme (zonne)bril.
Snap Spectacles 3

Snap Spectacles 3

Prijs: € 299,-
Razer Anzu smart bril

Beste nieuwe slimme bril: Razer Anzu

Razer Anzu is de nieuwste smartbril die binnenkort te koop is. De slimme brillen Anzu heeft naast de opties voor vorm, grootte en lens, ook een ingebouwde audiofunctie. Net als bij de Bose audio-zonnebril, heeft de Razer Anzu een open-ear speaker-ontwerp dat geluid vanaf de slapen naar je oren projecteert. Je kunt muziek naar je bril streamen of bel oproepen aannemen met de ingebouwde microfoon.

Om het afspelen te regelen, heeft de Anzu aanraakbedieningen op de slapen waarmee je toegang hebt tot een verscheidenheid aan functies. Ze zijn verkrijgbaar op beide slapen, zodat je ze comfortabel kunt gebruiken, ongeacht je dominante hand. De Razer Anzu is er in twee uitvoeringen, rechthoekig en rond. Beide zijn ook verkrijgbaar in een kleine of grote lijst. Razer bevat twee lenzen in de verpakking. De vooraf geïnstalleerde is ontworpen voor gebruik binnenshuis tijdens het gebruik van computers, omdat deze 35% blauw licht kan blokkeren. De andere is gepolariseerd om 99% UVA / UVB-stralen te blokkeren.

Als alternatief biedt Razer ook de mogelijkheid om op maat gemaakte lenzen op sterkte te installeren. Het bedrijf heeft samengewerkt met Lensabl en klanten kunnen bij hen een bril op sterkte kopen voor hun Anzu en code RAZER15 gebruiken voor 15% korting. Andere functies zijn onder meer IPX4-waterbestendigheid, een batterijduur van 5 uur met twee weken stand-bytijd en 60 ms audiolatentie met een speciale gamemodus.

De Razer Anzu is geprijsd op € 210, met vervangende lenzen geprijsd op € 35.

Waarom kiezen voor een slimme bril?

Een slimme bril is een geweldige combinatie van een bril, luidsprekers, video en camera. Je kunt de smartbrillen synchroniseren met je telefoon voor handsfree bediening. De smartbrillen zijn te koop als gewone bril, zonnebril of in combinatie met sterkte glazen. Je kunt een slimme bril in elke prijsklasse vinden, dus ongeacht het budget kun je een bril bezitten en deze onderdeel maken van je dagelijkse routine.

Als je op zoek bent naar smart glasses die is ontworpen voor een atleet of iemand die veel buiten is, is er een slimme fietsbril die perfect bij je leven past. Ze zijn ontworpen om te worden gedragen tijdens het hardlopen of fietsen, dus ze zijn licht van gewicht en ontworpen om langdurig te worden gedragen. Ze verminderen het achtergrondgeluid en stellen je in staat je aandacht te richten op wat je doet en waarnaar je luistert.

Als je nu in aanraking komt met of al een meester bent in social media-influencer, dan zijn er slimme brillen die video's en livestreams opnemen die je leven een stuk gemakkelijker zullen maken. Deze tinten van Snap kunnen video's van 10 seconden opnemen, streamen naar Snapchat en Facebook, en zijn ook verkrijgbaar in 5 supercoole ontwerpen en kleuren. Maak foto's van je avonturen en houd handenvrij de zon uit je ogen.

Misschien ben je op zoek naar iets met Augmented Reality-functies dat de anderen niet bieden. Deze slimme brillen hebben een kleine display waardoor je informatie kunt lezen die door je smartphone wordt doorgegeven.