SmartBril.info

Overzicht van VR-brillen die nu te koop zijn:

Welke virtual reality bril (VR-bril) kopen?
Als je op zoek bent naar een specifieke VR-bril of je zoekt de beste VR-bril voor een goede prijs, kijk dan in onderstaand overzicht voor meer informatie.
HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2
NIEUW:
Prijs: € 699,- (pre-order)
Oculus Quest VR-bril

Oculus Quest

Prijs: € 555,-
PSVR

Sony PlayStation VR

Prijs: € 284,-
Oculus Rift S VR headset

Oculus Rift S

Prijs: € 469,-
Gear VR headset

Gear VR

Prijs: € 59,90
HTC Vive Cosmos

HTC Vive Cosmos

Prijs: € 599,-
Valve Index VR headset

Valve Index

Prijs: € 958,-
Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2
(vanaf 15 okt)
Prijs: € 349,-

Welke VR-bril kan je het beste kopen?

In 2020 zal virtual reality de markt verder gaan veroveren. De drie best verkopende VR-brillen tot nu op de markt zijn Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR. Daar zijn inmiddels zeer interessante VR-brillen bijgekomen zoals de Oculus Quest. De Quest is een (redelijk) betaalbare, draadloze virtual reality headset waar je geen dure gaming PC voor nodig hebt en de ervaringen tot nu toe zijn erg positief. Tevens nieuw is de HTC Vive Cosmos. Vanaf oktober 2020 is er een interessante VR-bril te koop: de HP Reverb G2. Verderop op deze pagina vindt je meer informatie over deze VR-brillen.

Heb je minder geld te besteden en wil je toch kunnen genieten van virtual reality, kies dan voor een van de vele reguliere smartphone VR-brillen. Hieronder meer informatie over de verschillende soorten virtual reality headsets die te momenteel te koop zijn of lees verder voor meer informatie over welke VR-bril de beste vituele reality ervaring te bieden heeft.

Wat is een VR-bril en welke soorten zijn er?

Met een VR-bril of virtual reality headset kun je in een virtuele wereld games spelen, 180/360 graden VR films en video's bekijken of andere virtuele toepassingen en apps gebruiken.
Inmiddels zijn er diverse soorten VR-brillen te koop. Dit zijn veelal brillen waarbij je gebruik moet maken van je smartphone. Na het downloaden van VR-apps kijk je dan door de bril naar het scherm van je mobiele telefoon. Dit is een leuke en goedkope manier om kennis te maken van virtual reality. Naast deze 'smartphone VR-brillen' komen dit jaar ook meer serieuze VR-brillen op de markt. De kwaliteit en beleving zal vele malen beter zijn; de prijs ligt echter ook veel hoger.

De volgende 4 categorieen VR-brillen zijn te onderscheiden:

- smartphone VR-bril
- PC/laptop VR-bril
- spelcomputer VR-bril
- standalone VR-bril

VR-brillen vergelijken: wat zijn de verschillen?

Meest favoriete VR-bril: Oculus Rift S

De Oculus Rift S is de beste VR bril voor de meeste mensen. De Oculus Rift S is voor een prijs van 499 euro nog betaalbaar. De Valve Index is op bijna alle vlakken beter dan de Rift S maar omdat hij tweemaal zoveel kost is hij moeilijk om aan te raden. De Rift S beschikt over een scherpe beeldkwaliteit en inside-out tracking. Dit wil zeggen dat de headset voorzien is van vijf camera’s die de ruimte waarin het zich bevindt kan scannen. Door je relatieve positie in de ruimte constant te meten weet de headset wanneer je voorwaarts, zijwaarts of achterwaarts stapt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de Valve Index en de HTC Vive die werken op basis van sensors die je in de hoeken van je kamer moet installeren. Enigste nadeel hiervan is dat bewegingen achter de rug niet altijd goed geregistreerd worden. Voordeel van de twee camera’s aan de voorkant is dat je de echte wereld kunt zien. Zo hoef je de headset niet elke keer op en afzetten.
De Oculus Rift S raden we aan boven de Oculus Quest omdat zijn prestaties bij het spelen van volwaardige VR games nog altijd beter is.

Beste prijs-kwaliteit VR-bril: HP Reverb G2

De compromisloze VR-bril met realistische beelden en meeslepend geluid en uitstekende tracking en prestaties. De baanbrekende HP Reverb G2-headset is ontwikkeld in samenwerking met Valve en Microsoft en biedt een nog meer meeslepende ervaring. Ergonomisch ontworpen voor comfort. Geoptimaliseerd voor compatibiliteit. De nieuwe Reverb G2 wordt gezien als introductie van een nieuwe standaard in VR voor een goede prijs in relatie tot vergelijkbare headsets zoals de Valve Index dit circa 400 euro duurder is.

Beste standalone VR-bril: Oculus Quest

De Oculus Quest is een de beste standalone VR bril die je momenteel kunt kopen. Hij is namelijk voorzien van alle nodige interne hardware zodat je zonder computer en zonder kabels VR games kunt spelen. De headset heeft naast een ingebouwde processor ook vier ingebouwde camera’s die de kamer rondom rond je scannen. Hierdoor weet de Oculus Quest wanneer je je voorwaarts, achterwaarts of zijwaarts beweegt. Naast positionele tracking kunnen de ingebouwde camera’s ook de bewegingen van je handen scannen. Dankzij een software update van eind 2019 is het mogelijk om games te spelen zonder controller.

Beste VR-bril voor PC: Valve Index

De Valve Index is momenteel de beste VR bril die je kunt kopen. Hij heeft een zeer goede beeldkwaliteit dankzij een LCD scherm met een hoge resolutie en een verversingssnelheid van 120 tot 144 Hz. Er is wel een behoorlijk nadeel namelijk de prijs: circa 1000 euro. Er bestaat geen twijfel over dat de Valve Index een betere beeldkwaliteit heeft in vergelijking met de Oculus Rift S. Maar voor het dubbele van de prijs is hij het voor de meeste mensen gewoon niet waard. Ben je daarentegen op zoek naar de beste VR experience om te gamen of de bril in te zetten voor zakelijke doeleinden dan is de Valve Index de beste VR headset voor jou. Zoek je toch een VR-bril die stukken goedkoper is en qua kwaliteit niet veel voor onder doet voor de Valve Index, dan is de HP Reverb G2 een goede optie.

Beste VR-bril voor PlayStation: PSVR

De PSVR is inmiddels al een wat oudere VR-headset, maar biedt een erg leuke toevoeging aan de PlayStation 4. De resolutie van 1920 x 1080 pixels ziet er goed uit en VR-spellen spelen zich mooi en vloeiend af voor je ogen. Een groot voordeel van de PSVR is dat er een aantal exclusief VR-spellen te spelen zijn, zoals Resident Evil 7 VR en Farpoint. Ook bekende Steam-spellen zoals Beat Saber en Superhot VR zijn goed te spelen op de PlayStation VR. De headset is daarom zeker aan te raden wanneer je al beschikt over een PlayStation 4.

VR-brillen vergelijken: overzicht van de verschillen tussen de virtual reality headsets

wat zijn de verschillen in virtual reality headsets

Bij welke online winkels / shops kan ik VR-brillen kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk bij de meest interessante webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.
Klik op een van onderstaande links voor informatie, prijzen en aanbiedingen van AR-brillen:

MEER INFORMATIE OVER VR EN VR-BRILLEN

De 3 belangrijkste tips bij het kopen van een VR-bril
Welke virtual reality bril ga je kopen? Er zijn diverse verschillende VR-brillen die je kunt aanschaffen, maar hoe kom je tot een keuze? Lees de 3 belangrijkste tips die je helpen bij de kopen van een VR-bril.