SmartBril.info
PS5

Alle informatie over de PlayStation 5 - PS5

De PlayStation 5 (PS5) is de opvolger van de PS4. Wanneer verschijnt de PlayStation 5? Welke hardware zal het hebben? Hieronder meer informatie over de PlayStation 5 (PS5).

Wanneer verschijnt de PlayStation 5 (PS5) console?
De Playstation 5 komt op 19 november 2020 uit in Nederland en Belgie. In de Verengde Staten komt de console al eerder uit.


Hoe ziet de PS5 eruit?
Sony heeft het uiterlijk van zijn PlayStation 5 gameconsole onthuld tijdens een live-event medio juni. De console heeft een wit met zwarte kleurstelling, net als de meegeleverde controllers. De PlayStation 5 staat verticaal, net zoals de Xbox Series X primair voor is bedoeld. Er komen twee varianten: een met een uhd Blu-ray drive en een Digital Edition, waarbij de laatste een dunner ontwerp heeft door het ontbreken van een optische drive.
Aan de voorkant van de PS5 zitten een usb- en usb-c-poort en rechts aan de voorkant zit verticaal de optische schijfingang. Er komt ook een variant die geen diskdrive heeft: de PlayStation 5 Digital Edition.

Sony toonde verder een laadstation om twee DualSense-controllers te laden, een hd-camera voor de console, een afstandsbediening, een camera en de draadloze headset Pulse 3D. Deze komen allemaal in het wit beschikbaar. Sony gebruikte voor zijn PlayStation VR-headset al eerder de combinatie van wit en zwart met blauwe accenten.
De nieuwe camera zal vermoedelijk worden gebruikt voor PlayStation VR, hoewel merkwaardig genoeg Sony nog geen nieuwe PS VR-headset heeft aangekondigd, en de Move-controllers die PS VR momenteel gebruikt, komen van de PlayStation 3.
Tevens heeft Sony meerdere accessoires ontworpen voor gebruik met de PlayStation 5, zoals een DualSense charging station, een nieuwe hd camera, een Pulse 3d draadloze headset en een media afstandsbediening. Ook daar zijn de prijzen nog niet van gegeven.

Wat kost de PlayStation 5 - PS5?

De goedkoopste versie wordt zonder disklade/bluerayspeler geleverd en kost 399 euro. Hierop kun je alleen games spelen die je digitaal via de PlayStation Store hebt gekocht. Een variant mét disklade/bluerayspeler kost 499 euro.

Meer informatie en reviews over de PlayStation 5

Meer specifieke informatie, tips en gebruikservaringen over de PlayStation 5 vind je in onderstaande YouTube video's:

Sony PlayStation 5 en VR bril

PSVR

Sony PlayStation VR

Prijs: € 599,-