SmartBril.info

Overzicht van meest recente blogs over VR- en AR-brillen

De mogelijkheden van Virtual en Augmented Reality zijn ongekend en zal de komende jaren een enorme vlucht nemen met de (verdere) doorontwikkeling van VR- en AR-brillen. Smartbril.info informeert je graag over de beste VR- en AR-brillen, laatste nieuwsberichten en andere relevante informatie. Lees meer hierover in onze blogs hieronder.
Is Metaverse de toekomst van een virtuele wereld (Virtual Reality)?
Metaverse, ook wel 3D-internet, immersive internet en 3D-internet genoemd, is interactief en biedt 3D-ervaringen die het echte leven nabootsen. De Metaverse ..
meta horizon worlds
Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft met de opening van een nieuw platform voor VR (virtual reality) een eerste grote stap gezet richting de ..
AR-bril en AI
Dove mensen begrijpen met AR: deze AI vertaalt vingertaal. Kunstmatige intelligentie en augmented reality in
beste VR brillen
Wil je een keuze maken in de aanschaf van een VR-bril en wil je tips bij het kopen hiervan? Op dit moment zijn er vier virtual reality headsets ..
beste augmented reality headsets en smart glasses
Overzicht van de beste augmented reality brillen (AR-brillen) die er op dit moment te koop zijn zoals de Microsoft Hololens, Google Glass, Meta, Vuzix Blade en Epson Moverio.


virtual reality movies kijken met virtual reality headset
VR-films kijken wordt steeds populairder, zeker nu er meer virtual reality films beschikbaar zijn. En waarom ook niet: vanaf de bank in bioscoop-formaat scherm kijken naar een film in virtual reality (VR). Dat kan met behulp van de VR-bril!
inspectie op afstand met AR-bril
Gastankerrederij Anthony Veder en Bureau Veritas hebben onlangs een succesvolle pilot afgerond betreffende het op afstand uitvoeren van een klasse-inspectie. Met behulp van een augmented reality bril werden verschillende cruciale systemen aan boord van gastanker ‘Coral Favia’ geïnspecteerd.
Voor deze pilot zette ..
AR-bril gebruiken op de werkplek
Facebook heeft een korte video op Twitter gepubliceerd waarin een virtueel kantoor in ontwikkeling wordt getoond, gezien door prototypes van augmented reality-brillen.
Nu de pandemie van COVID-19 ervoor zorgt dat bedrijven hun werknemers permanent op afstand laten werken ..
AR-bril toegepast in het onderwijs
Onderzoekers van een Finse universiteit doen al meer dan tien jaar onderzoek naar het effect van informeel leren en van leren met behulp van AR. Ze deden een klein onderzoek. 146 leerlingen van 12 jaar oud bezochten een Sciencecenter en gebruikten bij hun bezoek Augemented ..
top 5 reizen in VR
Wie zegt dat je de wereld niet kunt zien als je thuis blijft? Met virtual reality (VR) -toeristische ervaringen kun je plaatsen over de hele wereld zien zonder ooit je bank te verlaten. We hebben enkele van de beste toeristische VR-bestemmingen getest om je te helpen met een goede keuze voor je volgende virtuele avontuur.
Waar wordt AR toegepast?
Augmented Reality wordt inmiddels al in diverse situaties toegepast, zoals in onderzoek, architectuur, beeldende kunst, commercie, onderwijs, games, ziekenhuis, televisie, evenementen en toerisme. Hieronder een korte toelichting op deze AR praktijkvoorbeelden..
De 3 belangrijkste tips bij het kopen van een VR-bril
Welke virtual reality bril ga je kopen? Er zijn diverse verschillende VR-brillen die je kunt aanschaffen, maar hoe kom je tot een keuze? Lees de 3 belangrijkste tips die je helpen bij de kopen van een Virtual Reality headset.

Beste mobiele VR headsets
Nog maar een paar jaar geleden was het plaatsen van je smartphone in een VR-bril de meest logisch en relatief goedkoopste manier ..
vr-training
In virtuele trainingen moet de zorgmedewerkers beter voorbereiden op een eventuele tweede coronagolf. In de virtuele omgeving leren ze onder andere om te gaan met een uitbraak van corona in een verzorgingstehuis en in een thuiszorgsituatie. Voor de training krijgen de medewerkers ..
trends VR virtual reality
Wat zijn de trends op het gebied van Virtual Reality (VR) het komende jaar? Ontwikkelingen zijn dat VR brillen kleiner, mobieler en krachtiger worden ..

MEER INFORMATIE OVER VR EN AR-BRILLEN

Meer informatie en uitleg over AR en AR-brillen op YouTube

Bekijk onderstaande Youtube video's voor meer informatie en uitleg over augmented reality (AR) en AR-brillen.
Kennisbank VR, AR en MR
De Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over Virtual, Augmented en Mixed Reality (VR, AR, MR).