SmartBril.info

Wat is een AR-bril (Augmented Reality brillen)?

Met een AR-brillen (ook wel augmented reality headsets genoemd) kijk je naar de "echte" wereld om je heen met nieuwe ogen. Je duikt dus niet helemaal in een virtuele wereld zoals dat bij VR-brillen het geval is. "AR" staat voor "uitgebreide realiteit" of “Aangevulde realiteit” zoals het door Wikipedia wordt toegelicht https://nl.wikipedia.org/wiki/Aangevulde_realiteit).

Via een AR-bril kan informatie over je omgeving worden weergegeven zoals geografische gegevens, technische of historische feiten, tijden, temperaturen, enz. De Augmented reality bril maakt gebruik van AR techniek en daarmee ontstaan mogelijkheden die de AR-bril tot een praktisch instrument maakt. De headset wordt bijvoorbeeld toegepast in de logistiek en opslag: de AR-bril wordt daar gebruikt om informatie over opgeslagen producten of pakketten op te halen en door te geven, waardoor werkprocessen vergemakkelijkt en versneld kunnen worden.

Overzicht van AR-brillen die nu te koop zijn:

Welke augmented reality bril (AR-bril) kopen?
Met een AR-bril (ook wel augmented reality headset genoemd) duikt je niet helemaal in een virtuele wereld, maar je kijkt naar de "echte" wereld om je heen met nieuwe ogen. Informatie over je omgeving kan bijvoorbeeld worden weergegeven: geografische gegevens, technische of historische feiten, tijden, temperaturen, enz. De AR-bril maakt gebruik van Augmented Reality techniek en daarmee ontstaan mogelijkheden die de AR-bril tot een praktisch instrument maakt. De headset wordt bijvoorbeeld toegepast in de logistiek en opslag: de AR-bril wordt daar gebruikt om informatie over opgeslagen producten of pakketten op te halen en door te geven, waardoor werkprocessen vergemakkelijkt en versneld kunnen worden.

Als je op zoek bent naar een specifieke AR-bril of je zoekt de beste AR-bril voor een goede prijs, kijk dan in onderstaand overzicht voor meer informatie.
vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: € 1029,-
epson moverio BT-300 smart glasses

Epson MOVERIO BT-300

Prijs: USD 779,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: € 1049,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 3.588,-
Meta
Meta

Prijs: USD 1299,-
AR-bril ThirdEye X2 Mixed Reality Glasses augmented reality
ThirdEye X2 MR Glasses

Prijs: USD 1950,-
Facebook AR glasses
Facebook AR Glasses

Prijs: nnb
Apple AR glass
Apple AR Glass

Prijs: nnb
AR-bril Lenovo ThinkReality A3
Lenovo ThinkReality

Prijs: € 1499,-
AR-bril Magic Leap 2
Magic Leap 2

Prijs: € 4209,-
AR-bril Samsung Glasses
Samsung Glasses

Prijs: nnb
AR-bril Snap Spectacles AR
Snap Spectacles AR

Prijs: nnb

AR-brillen vergelijken: wat zijn de verschillen?

Epson Moverio

Als je op zoek bent naar een modieus en stijlvolle AR-bril, is dit misschien niet je beste optie. De Moverio-bril is echter wel erg veelzijdig en aanpasbaar aan elke maat en de behoefte van de gebruiker. De Si-Oiled-technologie die door Epson Moverio wordt gebruikt, biedt gebruikers een scherp, helder en kwalitatief hoogstaand beeld. Deze slimme bril wordt aangedreven door de Intel Axom 5-processor en draait op Android 5.1, waardoor het voor ontwikkelaars gemakkelijker wordt om AR-apps te ontwikkelen.

Microsoft Hololens

Microsoft Hololens is een AR-bril met transparante lenzen, ontwikkeld door Microsoft. Het maakt gebruik van een set sensoren en hoogontwikkelde optica om AR-inhoud aan de omgeving toe te voegen. De Hololens heeft ook verschillende microfoons, een HD-camera, een lichtsensor en de ‘Holographic Processing Unit’, die ervoor zorgt dat gebruikers kunnen communiceren met 3D-hologrammen die worden weergegeven als onderdeel van de fysieke wereld. Vooral de mogelijkheid om met de virtuele inhoud te communiceren, stelt gebruikers in staat om meerdere opties te hebben bij het gebruik van deze technologie.

Google Glass Enterprise Edition

De Google Glas Enterprise AR-bril is ontworpen om gebruikers efficienter te laten werken, zoals bijvoorbeeld bij onderhoudswerkzaamheden waarbij op afstand kan worden meegekeken of waarbij direct een instructie wordt getoond. Google Glas Enterprise is een vervolgproduct op de originele Google Glasses en Google Glasses Explorer Edition. Belangrijkste kenmerken van Google Glass Enterprise Edition zijn: de spraakopdrachten om het apparaat te bedienen, lichter apparaat, langere batterijduur en snellere processor en camera geüpgraded van 5 naar 8 Mp.\

Wat zijn de beste AR-brillen van dit moment?

Wil je een augmented reality bril (AR-bril) aanschaffen? Check dan de volgende punten die van belang zijn bij het kopen van AR glasses: FOV (gezichtsveld, batterijduur, prijs, verwerkingscapaciteit, netwerkconnectiviteitsopties (Bluetooth, wifi, etc.), camera's voor het detecteren van de omgeving en het maken van foto's en video's met een hoge resolutie, scherm met hoge resolutie, microfoon, speaker en interne sensoren (GPS, gyroscopen, magnetometers en versnellingsmeters).
Klik op onderstaande button voor de best verkochte AR-brillen:

online prijs AR-brillen bij Bol.com
Top 10 van beste AR-brillen

Bij welke online winkels / shops kan ik augmented reality glasses (AR-brillen) kopen?

Klik op een van onderstaande links voor informatie, prijzen en aanbiedingen van AR-brillen:

MEER INFORMATIE OVER AR EN AR-BRILLEN