SmartBril.info

Overzicht van de beste VR en AR software

Virtual en Augmented Reality wordt steeds meer volwassen met als gevolg een toenemend aantal VR en AR apps, games en tools beschikbaar en te gebruiken voor de VR- en AR-bril. Maar wat is de beste virtual reality (VR) en augmented reality (AR) software? En welke soorten VR- en AR-software zijn er beschikbaar en welke apps en tools zijn er te koop? En welke software kan ik gratis downloaden? Maak een keuze om in VR of AR om voor een overzicht in software.
virtual reality software

VR-software

VR-brillen vervangen je echte wereld met een virtuele wereld.
Welke VR-software ga je gebruiken?

Bekijk het totaaloverzicht van de beste en meest gebruikte Virtual Reality software.
Augmented Reality software

AR-software

AR-brillen (slimme brillen) voegen digitale informatie/objecten aan je echte wereld toe.
Welke AR-software ga je gebruiken?

Bekijk het totaaloverzicht van de beste en meest gebruikte Augmented Reality software.

Unity vs Unreal software XR-ontwikkeling: welke is beter?

Als je een Extended Reality applicatie voor je bedrijf of persoonlijke project wilt ontwikkelen, dan zijn er tegenwoordig meerdere mogelijkheden om dit te realiseren. Tegenwoordig stellen 3D-game-engines zoals Unity3D en Unreal Engine mensen zonder eerdere VR-ontwikkelingservaring in staat om VR-oplossingen te creƫren. Wat dit onder andere mogelijk maakt is het feit dat je met beide engines gratis kunt experimenteren zolang je wilt!

Aanvankelijk werden deze softwareplatforms gebouwd om 3D-videogames te ontwikkelen, maar aangezien het ontwikkelen voor VR, MR en AR veel overeenkomsten vertoont met game-ontwikkeling, werden deze game-engines overgenomen door de XR-gemeenschappen. Er zijn verschillende opties (CryEngine, ApertusVR, Amazon's Sumerian), maar er zijn twee engines die het marktaandeel van de XR-ontwikkelingsmarkt domineren: Unity3D
en Unreal Engine 4.