SmartBril.info

Google koopt AR-bril bedrijf North

augemented reality headset google north slimme bril
1 juli 2020
Google heeft North gekocht, een bedrijf dat zich richt op het bouwen van augmented reality-brillen. De details van de deal, inclusief hoeveel Google heeft betaald, zijn niet bekendgemaakt. Met de overname zegt North dat het de functionaliteit van de slimme bril van Focals zal afbouwen, wat betekent dat dragers die vorig jaar tot $ 1.000 aan een eerste generatie paar hebben uitgegeven, deze binnenkort niet meer kunnen gebruiken.

North lanceerde de Focals 1.0 in januari 2019 en binnen een maand na de lancering daalde de prijs bijna met de helft tot $ 599,99. De AR-bril heeft een kleine laser in de arm die beelden projecteert voor de ogen van gebruikers. De Focals koppelen via Bluetooth aan de telefoons van de drager om meldingen weer te geven, een routebeschrijving op te geven en een Uber te bellen. In december vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat het zou stoppen met het maken van de originele versie om zich te concentreren op een paar van de tweede generatie. Het bedrijf is niet langer van plan om dat apparaat uit te brengen, zegt North in de aankondiging van overname.

North's korte run in het verkopen van slimme brillen was niet eenvoudig. Het bedrijf heeft vorig jaar 150 medewerkers ontslagen om het bedrijf op de been te houden. Medewerkers waarschuwden ook het leiderschap van het bedrijf dat de AR-bril te duur was en te mannelijk gericht.

Google is natuurlijk doorgegaan met het pushen van zijn Google Glass-product, waardoor het een product is voor bedrijven en ontwikkelaars. Het gaf een consumentenheadset op nadat Glass zeven jaar geleden voor het eerst werd gelanceerd. Het is onduidelijk of North zal helpen bij die productontwikkeling, hoewel de beschikbare expertise waarschijnlijk geen kwaad kan.

Meer informatie over AR en AR-brillen