SmartBril.info
meta horizon worlds vr

VR-platform Horizon Worlds: alle informatie over de VR wereld van Meta

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft met de opening van een nieuw platform voor VR (virtual reality) een eerste grote stap gezet richting de zogeheten metaverse. Meta wil het social-mediabedrijf omvormen tot een digitale ontmoetingsplaats waar gesprekken, spelletjes en winkelen en dergelijke die dankzij VR-brillen levensecht lijken. Horizon Worlds lijkt nog lang niet op de toekomstvisie van Meta maar het is nu al wel mogelijk om er samen met vrienden spellen te spelen of een virtuele wereld op te bouwen.

Wat is Meta Horizon Worlds?

Horizon Worlds (voorheen Facebook Horizon) is een gratis virtual reality, online videogame met een geïntegreerd systeem voor het maken van games, ontwikkeld en gepubliceerd door Meta Platforms voor Microsoft Windows en Oculus Quest. Bron: Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Horizon_Worlds
De game Horizon Worlds van Meta (Metaverse) combineert verschillende gameplay-elementen met virtual reality-technologie. Hieronder een samenvatting van de huidige mogelijkheden van het VR-platform:
• In de game Horizon Worlds kunnen gebruikers zich verplaatsen in een virtuele wereld.
• Vanuit een algemene hub, een soort verzamelwereld, kunnen spelers via portals naar door gebruikers gegenereerde virtuele werelden gaan.
• Dit geeft spelers de mogelijkheid om hun eigen digitale werelden te ontwikkelen en te bezoeken.
• Een Oculus Rift en een Oculus Quest VR-brillen zijn vereist om te spelen. Er worden driedimensionale bewegingen via motion capture gebruikt, zodat gebruikers ook met objecten kunnen communiceren.
• Tot nu toe is de game beschikbaar via Microsoft Windows en Oculust Quest.

Wat kan je doen in de digitale ontmoetingsplaats van Horizon Worlds?

Het moederbedrijf van Facebook zet hiermee een stap in de richting van het zogeheten metaverse. Topman Mark Zuckerberg wil zijn socialemediabedrijf omvormen tot een digitale ontmoetingsplaats waar bijvoorbeeld gesprekken, spelletjes en winkelen dankzij VR-headsets levensecht lijken. Horizon Worlds lijkt nog niet op de toekomstvisie van Meta. Wel is het al mogelijk om er samen met vrienden spellen te spelen of een virtuele wereld op te bouwen. Eerder was voor een selecte groep al een testversie van het platform beschikbaar.
Wat kan je doen in de virtuele wereld van Horizon Worlds?
• Horizon is het meest collaboratieve platform in VR
• eenvoudig meeslepende ervaringen creëren die inspireren
• contact maken met mensen over de hele wereld en test je vaardigheden, verbeeldingskracht en meer.
bron: https://www.oculus.com/facebook-horizon/

Wat zijn ontwikkelingen van Horizon Worlds?

Horzion Worlds is nu vooral een VR gameplatform maar het virtuele reality platform wil ook zowel een sociale wereld zijn als een plek voor zaken. In augustus 2021 is een bètaversie voor werkruimten gemaakt. Dit maakt Horizon Worlds vooral interessant voor bedrijven die in de thuiskantoor samenwerken in VR of hun producten willen presenteren aan hun klanten. In totaal kunnen hier maximaal 50 personen deelnemen.
Het bedrijf maakte eerder al bekend fors meer te moeten investeren om een digitale wereld te creëren die nauwelijks van de echte te onderscheiden moet zijn. Dit jaar bedragen die investeringen nog rond de 19 miljard dollar, omgerekend ruim 16 miljard euro. Dat wordt volgend jaar tussen de 29 miljard en 34 miljard dollar.

Meer informatie over VR en VR-brillen

Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-