SmartBril.info

Informatie over de nieuwe AR-bril Apple Glass

augemented reality headset Apple Glass
20 mei 2020
Apple komt met een nieuw product op de markt in de vorm van een augmented reality bril. Apple Glass of iGlass, zoals de nieuwe bril gaat heten, zal grotendeels werken zoals alle andere AR brillen. Dezelfde functies, maar voor een uitzonderlijk lage prijs van $499, omgerekend bijna €460,-. Hieronder meer informatie over wat we allemaal weten over de reeds gelekte AR-bril.

Wat kost de Apple Glass en wat kan de AR-bril?

De Apple Glass zou in de basis dus 499 dollar kosten. Heb je glazen op sterkte nodig, dan betaal je meer. Apple Glass is net zoals de eerste Apple Watch volledig afhankelijk van de iPhone – al het rekenwerk gebeurt op je telefoon. Net zoals de iPad Pro 2020 krijgt de bril een LiDAR-scanner, deze zit ter hoogte van je rechter slaap. Hiermee kan diepte geregistreerd worden, voor augmented reality-apps. De Apple-bril zou geen camera hebben, mogelijk in verband met privacy.

Verwacht overigens geen futuristisch uitziend montuurtje of een zonnebril. Prosser beweert een prototype te hebben gezien, en dat zag eruit als een heel normale bril, niet herkenbaar als een tech-product. Anderen kunnen niet meekijken met wat er op de glazen wordt getoond. Het prototype was van kunststof, maar dat kan in de uiteindelijke versie nog veranderen. Je bedient de bril met handgebaren en nadat je hem een dag gedragen hebt, kun je hem draadloos opladen.

Verder zou de Apple Glass draadloos op te laden zijn door middel van een plastic docking station. De bril zou opengevouwen op de docking station geplaatst moeten worden. Zou de Apple Air Power (die toch weer in ontwikkeling is) de gadget straks ook kunnen opladen? Verder komt er een 3D sensor op de rechter poot van de bril en kennelijk zijn er omwille privacy geen andere cameras bij betrokken. Oh, en een zonnebril-variant zou niet mogelijk zijn omdat de projector daar niet op zou werken.

Over wat je nu precies met de bril kunt, zegt Prosser bijzonder weinig. Maar augmented reality gaat een grote rol spelen. Volgens eerdere geruchten synchroniseert de bril waarschijnlijk met de telefoon om teksten, e-mails, kaarten en games te projecteren over het gezichtsveld van de gebruiker.
AR headset Apple Glass

Wat zou de nieuwe AR-bril Apple Glass moeten kunnen?

Brillen die op een bril lijken:
We willen graag een natuurlijk ogende bril, zoals die in de concepten die u op deze pagina ziet. Ik weet zeker dat Apple hetzelfde wil. Niemand wil een AR-bril die op nerds lijkt.

AR in volledig 3D:
sommige mensen willen alleen een heads-up display, maar de echte kracht van AR komt van volledige 3D-integratie. Om een Apple-bril succesvol te laten zijn, zou je elke iOS AR-app die momenteel op de iPhone werkt via het draagbare apparaat moeten kunnen uitvoeren.

Minstens 8 uur batterijduur:
Ervan uitgaande dat u niet de hele tijd 3D AR-apps gebruikt en periodiek naar meldingen en 2D-apps tussendoor kijkt, zou Apple een manier moeten kunnen vinden om de Apple-bril een gemiddelde werkdag mee te laten gaan , hoewel het misschien niet gebeurt in de eerste generatie.

Wanneer is Apple Glass te koop?

Wanneer kunnen we de bril verwachten? Ook dat meent Prosser te weten. En in dat opzicht heeft hij slecht nieuws. Het was de bedoeling dat Apple de Apple Glass dit najaar zou presenteren, maar omdat er dan waarschijnlijk maar weinig media bij kunnen zijn, heeft Apple het uitgesteld. De presentatie is waarschijnlijk in het voorjaar van 2021. De bril is daarna nog niet meteen te koop: de release is eind 2021 of begin 2022.
Apple AR glass
Apple AR Glass

Prijs: nnb

Meer informatie over AR en AR-brillen