SmartBril.info
AR-bril Apple AR Glasses

Apple AR Glasses

Apple werkt aan een nieuwe augmented reality-bril, een AR-bril die op een gewone bril lijkt, waarbij beide lenzen displays hebben die kunnen worden bediend met gebaren. Er is een optie om de bril zonder lenzen op sterkte te krijgen tegen een mogelijke startprijs van $ 499, met lenzen op sterkte beschikbaar tegen een meerprijs.
De geruchten zijn dat de AR-bril op de markt zal worden gebracht als een iPhone-accessoire en in de eerste plaats een weergavefunctie zal spelen bij het ontlasten van computers, netwerken en positionering naar de iPhone. Door de AR-bril als iPhone-accessoire aan te bieden, kan Apple ze slank en licht houden.

De Apple AR-bril heeft naar verwachting aanraakpanelen, spraakactivering en hoofdgebaren als invoermethoden en er wordt een prototype gemaakt van een reeks toepassingen, van locatie-mapping tot sms'en. Virtuele vergaderruimten en het afspelen van video's in 360 graden zijn ook concepten die worden verkend.

De slimme AR-bril van Apple zal op zijn vroegst eind 2021 of 2022 worden gelanceerd.

Update:
Begin 2022 is bekend gemaakt dat de AR-bril mogelijk Apple Vision heet en meer dan 2000 dollar zal kosten.
AR-bril Apple AR Glasses

Wat zijn de kenmerken van de Apple Glass?

De Apple AR-bril brengt informatie van je telefoon naar je gezicht. In het bijzonder wordt van de bril "verwacht dat ze worden gesynchroniseerd met de iPhone van een drager om dingen zoals teksten, e-mails, kaarten en games over het gezichtsveld van de gebruiker weer te geven."

Apple heeft ook plannen voor apps van derden en overweegt een speciale app store, vergelijkbaar met hoe je apps voor de Apple TV en Apple Watch krijgt. Bovendien heeft een aan Apple verleend patent het gerucht verder aangewakkerd dat Apple Glass geen lenzen op sterkte nodig heeft, aangezien de smartglasses zich automatisch aanpassen voor mensen met een slecht gezichtsvermogen met behulp van een "optische subassemblage". Dit patent kan echter betrekking hebben op een zelfstandige VR-headset met smartphone of een tweede generatie Apple smartglasses.

Een ander patent van Apple-glas beschrijft hoe je je achtergronden in een oogwenk kunt veranderen, vergelijkbaar met zoomen. Het patent beschrijft hoe een headset chroma keying kan uitvoeren, waarbij een effen achtergrondkleur wordt vervangen door iets anders. De AR-bril zou “camerabeelden formatteren, het geselecteerde kleurbereik detecteren en een compositie maken met de virtuele inhoud."

Een Apple Glass-patent wijst erop hoe je hiermee delen van de wereld kunt bekijken die u wilt zien, vergelijkbaar met Google Street View. Het verschil is dat dit beeld rechtstreeks op de Apple Glass-lenzen wordt geprojecteerd. En je zou digitaal naar verschillende locaties kunnen teleporteren. Apple heeft een vergelijkbare functie in de Apple Maps-app die nu Look Around heet, maar dit zou veel meeslepender zijn op Apple Glass. Een nieuw Apple-octrooi laat zien dat je met de Apple Glass mogelijk in een oogwenk van achtergrond kunt veranderen, net als Zoom. Een van de meer Apple-patenten die er zijn, suggereert dat Apple Glass je zou kunnen helpen beter te zien in het donker, via dieptesensoren die een beter zicht op de wereld om je heen bieden.

Update met Laatste Apple Glass-nieuws (bijgewerkt op 5 november):
Apple heeft een patent gekregen voor een 'directe retinale projector' voor VR- en AR-doeleinden, wat suggereert dat Apple Glasses het scherm kunnen overslaan ten gunste van beelden die rechtstreeks naar de ogen van gebruikers worden gestraald. Een nieuw Apple Glass-patent laat zien hoe Apple de privacy op verschillende manieren kan beschermen , waaronder het gebruik van een verwijderbare cameramodule. Daarnaast onthult een patent Apple's "rings" die zijn ontworpen voor het volgen van vinger- en handbewegingen. Die zouden de mogelijkheden van Apple Glasses wel eens kunnen verbeteren als ze de productie halen. Bron: www.tomsguide.com/news/apple-glasses

Wanneer is de slimme AR-bril van Apple te koop?

Volgens een rapport van Bloomberg komt Apple Glass op zijn vroegst in 2023. Jon Prosser, een gerenommeerde Apple-leaker, zegt dat Apple Glasses eerder zou kunnen komen dan we dachten. Prosser gelooft dat de lancering bedoeld is voor medio 2021.

Wat is de prijs van de Apple Glass?

Volgens Prosser zijn de Apple Glasses momenteel geprijsd op $ 499, plus receptkosten. Nu lijkt dat misschien laag, vooral in vergelijking met concurrerende augmented reality-headsets zoals de Microsoft Hololens 2. Hololens 2 heeft een prijskaartje van $ 3.500, maar een groot deel van de kosten komt van het feit dat alle elektronica die nodig is om de AR-ervaring uit te voeren in de headset is ingebouwd.

Apple Glass vertrouwt eerder op een bijbehorende iPhone voor verwerking, dus het zal aanzienlijk minder onderdelen en complexiteit hebben dan Hololens. Het zal meer werken als de Vuzix Blade slimme bril, die een ingebouwde camera en Alexa-integratie heeft. Toch begint Vuzix Blade bij $ 799. Het toegangspunt van Apple is aanzienlijk toegankelijker en kost evenveel als sommige van zijn topklasse smartwatches.

Hoe ziet de Apple bril eruit?

Het meest recente Apple Glass-prototype ziet er naar verluidt uit als een 'niet-intimiderende' plastic bril, terwijl marketingmateriaal een Clark Kent-achtig ontwerp suggereert. Het heeft een LiDAR-scanner op de rechterpoot, maar geen andere camera's om privacyredenen (hoewel dat kan veranderen.) De bril wordt ook geleverd met een plastic standaard met draadloze opladers.

Als accessoire voor de iPhone heeft dit zeker gevolgen voor het Apple Glass-ontwerp. Hoewel de bril niet zo licht is als uw Ray-Ban-piloten, kan hij licht genoeg en comfortabel genoeg zijn om als dagelijkse bril te werken. Er zijn geen plannen om de eerste generatie Apple Glass in een getinte variant te laten komen. Voor de nabije toekomst zit je vast met het gebruik van je gewone 'ole sunblockers'. Maar als Apple Glass van de grond komt, zou het bedrijf misschien overwegen zijn aanbod uit te breiden.

Apple Glass heeft misschien ook een modulaire truc in petto. De geruchten dat de bril met gemengde realiteit zou kunnen zijn voorzien van verwisselbare armen die elk een ander doel hebben of een andere functie vervullen. Wat de Apple Glass-schermen betreft, kan de headset Sony OLED-schermen gebruiken voor AR, aldus beeldschermanalist Ross Young. Bron: www.tomsguide.com

Wat zijn de technische specificaties van de Apple ARbril?

Er zijn nog geen specificaties bekend over de Apple Glass, maar we kunnen speculeren op basis van wat we weten over de huidige technologie. Het heeft bijvoorbeeld ten minste hetzelfde gezichtsveld (52 graden) en dezelfde resolutie (47 ppi) als de Hololens 2.
Als Apple een echte augmented reality-oplossing wil creëren - in tegenstelling tot een heads-up-display dat zwevende 2D-meldingen of kaarten laat zien, zoals Google Glass - is het redelijk om te verwachten dat de Apple Glasses rechtstreeks verbinding maken met de iPhone via een speciale Wi-Fi. verbinding.

Als de iPhone alle video moet verwerken die door de camera's van de bril is vastgelegd en de 3D-beelden naar de bril moet terugsturen met een zeer hoge beeldsnelheid per seconde (een absoluut minimum van 60 Hz, waarbij een verversing van 120 Hz optimaal is), is dit vereist een veel grotere bandbreedte dan wat Bluetooth kan bieden.

Wat betreft de levensduur van de batterij, we kunnen ook een minimum van drie uur verwachten als Apple competitief wil zijn, hoewel we kunnen aannemen dat mensen hier meer vergevingsgezind over zullen zijn - vooral als Apple een soort bril voor draadloos opladen levert die de werking kan verlengen. door de dag heen, zoals bij de Apple AirPods.
ar headset apple glass
Apple komt met een nieuw product op de markt in de vorm van een augmented reality bril. Apple Glass, zoals de nieuwe bril gaat heten, zal grotendeels werken zoals alle andere AR brillen. Dezelfde functies, maar voor een uitzonderlijk ..

Andere AR-brillen:

vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: USD 800,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361