SmartBril.info

Informatie over de nieuwe slimme AR-bril van Facebook

augemented reality headset Apple Glass
17 mei 2020
Facebook en de maker van Ray-Ban, Luxottica, hebben een samenwerking aangekondigd om volgend jaar hun eerste slimme bril te lanceren. "Nadat ik tijd met hun team had doorgebracht en hun fabriek had bezocht, wist ik dat zij de juiste partner voor ons waren om de beste technologie en de beste bril samen te brengen", zei Facebook-CEO Mark Zuckerberg in een livestream van Facebook Connect. De slimme bril werd aangekondigd tijdens het online event virtual en augmented reality. Het zal ook dienen als het eerste product van een meerjarig platform en zal de Ray-Ban-branding dragen.
Zuckerberg kondigde ook Project Aria aan, een onderzoeksinstrument dat het bedrijf zal gebruiken om te leren bij de ontwikkeling van consumentenbrillen. Volgens het hoofd van Facebook-hardware Andrew "Boz" Bosworth zal de Project Aria-bril vanaf september in het openbaar worden gedragen door Facebook-medewerkers en aannemers. Deze specifieke bril is niet te koop en bevat geen augmented reality-functies. Het zal echter audio-, video-, eye-tracking- en locatiegegevens vastleggen die Facebook zal gebruiken om zijn aankomende AR-smartglasses te helpen ontwikkelen.
"Het is een onderzoeksapparaat dat ons zal helpen begrijpen hoe we de software en hardware kunnen bouwen die nodig is voor een echt werkende AR-bril", aldus Bosworth.
Volgens Bosworth zullen medewerkers worden getraind over waar en wanneer ze de onderzoeksbril moeten gebruiken. Toiletten zullen beperkt zijn en voordat de verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt, worden deze ontdaan van gevoelige details zoals gezichten en kentekenplaten. Bovendien zullen deze werknemers kleding hebben waardoor ze gemakkelijk herkenbaar zijn als Facebook-werknemers.
Facebook AR glasses
Facebook AR Glasses

Prijs: nnb

Meer informatie over AR en AR-brillen