SmartBril.info
Augmented reality bril Epson Moverio

AR-bril Epson Moverio

De AR-bril Epson Moverio BT-300 is een geavanceerde Augmented Reality bril met een op silicium gebaseerde OLED-scherm dat is aan te sluiten op smartphones.
Epson heeft zijn assortiment AR-brillen uitgebreid met de Moverio BT-30C smart glasses. De nieuwe bril onderscheidt zich van eerdere modellen doordat hij rechtstreeks kan worden aangesloten op een Android-smartphone of Windows-pc. De vorige Moverio smart glasses van Epson moest gekoppeld worden aan een kleine, door Android aangedreven zakcomputer. Dat zorgde niet alleen voor een hogere kostprijs van het apparaat, maar het zadelde Epson ook op met de taak om de mini-pc up to date te houden. De nieuwe Moverio BT-30C kan via de usb-c-aansluiting rechtstreeks op een Android-smartphone of een Windows-pc worden aangesloten. Het aangekoppelde toestel zorgt zowel voor de rekenkracht als voor de benodigde stroom.

De Moverio BT-30C biedt volgens Epson de kijkervaring van een groot scherm. Het beeld wordt via oleddisplays en een prismasysteem voor de ogen van de gebruiker geprojecteerd, terwijl die ook de volledige omgeving blijft zien. Epson levert wel een Dark Lens Shade mee, een soort afdekkap om bij films de verduisterde omgeving van een bioscoopzaal te simuleren. Als andere mogelijke toepassingen noemt de fabrikant onder meer gaming, het live ondertitelen of vertalen van content en de weergave van toeristische informatie via augmented reality. Volgens Epson is de AR-bril ook goed bruikbaar voor 5g-smartphones, doordat de grotere bandbreedte 'multimedia van premiumkwaliteit' zou kunnen opleveren.

De Epson Moverio BT-30C heeft een adviesprijs van circa 800 dollar.
Epson MOVERIO BT-300
De Epson MOVERIO BT-300 is ook bekend als de MOVERIO BT-300 FPV.

Voordelen:
- Scherpe 720p HD-resolutie OLED-scherm
- Lange batterijduur

Nadelen:
- Beperkt tot 32 GB microSD-kaart
- Kleine FOV van 23 °

Wat is de prijs van de Epson Moverio BT-30C headset?

De prijs van de Epson Moverio BT-30C AR-bril is: € 799,-
Epson Moverio BT-40

Epson Moverio BT-40

Prijs: € 799,-

Andere AR-brillen:

vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: € 840,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: € 1049,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361