SmartBril.info
AR bril vuzix blade augmented reality headset

Vuzix Blade AR glasses

De AR-bril van Vuzix is veel meer gericht als extra device voor een smartphone in plaats van een compleet AR-apparaat. De Blade projecteert een semi-transparant en veel kleiner rechthoekig scherm dat meer geschikt is voor het tonen van telefoonmeldingen en het uitvoeren van eenvoudige apps. Qua functionaliteit eigenlijk hetzelfde als wat de AR-bril Google Glass ooit deed, maar met een kleurenscherm met een hogere resolutie en een beter gezichtsveld. Ander voordeel van de Blade is de ondersteuning voor Google Assistant naast Alexa van Amazon.

Op dit moment zijn er beperkte apps beschikbaar voor de Vuzix Blade, maar in de toekomst kunnen er zeker enkele functies worden toegevoegd, zoals gezichtsherkenning of vergroting van de live camerafeed voor de bestaande foto- en videomogelijkheden van het apparaat. Vuzix heeft eerder een ontwikkelversie op de markt gebracht en nu is er ook een consumentenversie te koop. De prijs van de Blade-bril is vrij hoog voor circa $ 800,-.
Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: € 999,-
Vuzix Blade Smart Glasses werken met smartphones met Android of iOS.

Voordelen:
Krachtige 8 MP HD-camera
- Oplaadbare batterij
- Ruisonderdrukkende microfoon

Nadelen:
- Hoge prijs voor niet-commerciële gebruikers

Wat is de prijs van de Vuzix AR-bril?


Vuzix heeft meerdere modellen die te koop zijn, zie hieronder voor meer informatie:
Vuzix Blade (Upgraded)

Vuzix Blade (Upgraded)

Prijs: € 999,-
AR bril Vuzix M4000

Vuzix M4000

Prijs: € 2.813,25

Alles over de nieuwe Vuzix Blade 2 AR-bril (smart glasses)


De nieuwe Vuzix Blade 2 AR-bril is een augmented reality bril voornamelijk voor commercieel gebruik ontworpen en kost ongeveer $ 500 meer dan het eerste model. De Vuzix Blade 2 draait Android 11 met 40GB geïntegreerde opslag op een Qualcomm-processor. Connectiviteit is beschikbaar via WiFi en Bluetooth op 2,4 en 5GHz. Waveguide-optieken bieden een 24-bits kleurendisplay en inzetstukken op sterkte zijn verkrijgbaar in de veiligheidsgecertificeerde lenzen. De ARbril (smart glasses) wordt ook geleverd met ingebouwde luidsprekers, ruisonderdrukkende microfoons en een HD-camera die foto's kan maken of video kan streamen. Ingangen omvatten een touchpad, head-tracking en volledige spraakbesturing. Dit alles in een lichtgewicht vormfactor die is ontworpen voor dagelijks gebruik door werknemers die met name op afstand werken.

Andere AR-brillen:

epson moverio BT-300 smart glasses

Epson MOVERIO BT-300

Prijs: USD 779,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361