SmartBril.info
Virtual reality bril Oculus Quest

Alle informatie over de VR-bril Oculus Quest

Alles wat je wilt weten over de VR-bril Oculus Quest: productinformatie, kooptips, prijzen en reviews
De Oculus Quest heeft een ingebouwde Snapdragon 835 processor. Door deze krachtige processor zijn VR-games volledig draadloos en zonder hulp van een computer te spelen. De ingebouwde inside-out tracking zorgt er voor dat je op iedere plek de VR-bril kunt opzetten en direct kunt beginnen met spelen. De headset en controllers hebben 6 bewegingshoeken (DoF), waardoor je met in een VR-spel zonder problemen kunt rondlopen, draaien en springen.

De all-in-one VR-bril Oculus Quest

Met de komst van de VR-bril Oculus Quest is het eindelijk zover: draadloos VR gamen zonder gedoe met onhandige accessoires en externe hardware. Hieronder alle informatie over de eerste alles-in-één vr-bril van Facebook.

Wil je niet gebonden zijn aan kabels of vastzitten aan een gaming-pc en een VR-headset van € 999, dan is de Oculus Quest een geweldig alternatief. Simpel gezegd, Oculus Quest luidt een nieuw tijdperk in voor virtual reality, een tijdperk dat geen smartphone of pc nodig heeft om uitstekende ervaringen uit te voeren. Het heeft een OLED-scherm met een resolutie van 1440 x 1600 per oog en wordt aangedreven door een Snapdragon 835-processor. In tegenstelling tot andere headsets die extra apparatuur, externe sensoren of een langdurig installatieproces vereisen, kun je na het opladen van de Quest binnen een paar minuten aan de slag dankzij een eenvoudige installatie in de Oculus mobiele app.

Wat is de Oculus Quest?

Waar je bij Oculus Rift afhankelijk bent van de grafische rekenkracht van je pc en de Oculus Go de grafische pracht inruilt voor draadloze vrijheid, is de Oculus Quest eigenlijk het logische vervolg van de twee. De Quest biedt namelijk een draadloze ervaring én betere graphics. Daarnaast is de Quest ook vernieuwend op het gebied van tracking en heeft hij mogelijkheden voorbij roomscale VR.

De Oculus Quest wordt geleverd met twee controllers die je in je handen plaatst en daarmee kun je alle games spelen. Intern maakt de Oculus Quest gebruik van vier interne tracking camera’s, waarmee de bril meet of je een kant op beweegt of bukt. Je hebt dus geen camera nodig die de bril meet. Daarnaast zijn de controllers ook draadloos, dus heb je complete bewegingsvrijheid. Via een optie in het menu kun je door de bril heen kijken, via een camera, en kun je zodoende op de grond aftekenen hoeveel bewegingsvrijheid je hebt. Als je richting de randen beweegt, dan waarschuwt de bril je, waardoor je hopelijk in de praktijk geen dingen omgooit.

Wat zijn de kenmerken van de Oculus Quest?

Onafhankelijk functionerend: Ja
Ingebouwd scherm: Ja
Schermtype: OLED
Resolutie breedte: 2880 pixels
Resolutie hoogte: 1600 pixels
Verversingssnelheid: 72 Hz
Gezichtsveld (graden): 100 °
Verstelbare lenzen: Ja
Ingebouwde speakers: Ja
Opslagcapaciteit: 64 GB

Voor- en nadelen van de Oculus Quest

Voor- en Nadelen van de Oculus Quest

+ Te gebruiken zonder computer en zonder kabels.
+ Maakt gebruik van de nieuwe Oculus Touch controllers.
+ Eenvoudige software set-up voor direct gebruik.
+ Is via een Oculus Link kabel ook als PC VR-bril te gebruiken.
- Biedt via Oculus Quest Store een select aanbod aan VR-games.
- Batterij gaat ± 2 uur mee.

Kooptip: waar kan ik de Oculus Quest het beste kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.

Andere VR-brillen:

Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-
HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2

Prijs: € 699,-
PSVR

Sony PlayStation VR

Prijs: € 284,-