Met de komst van de VR-bril Oculus Quest (Meta Quest) is het eindelijk zover: draadloos VR gamen zonder gedoe met onhandige accessoires en externe hardware. Hieronder alle informatie over de eerste alles-in-één vr-bril van Facebook.
Wil je niet gebonden zijn aan kabels of vastzitten aan een gaming-pc en een VR-headset van € 999, dan is de Oculus Quest een geweldig alternatief. Simpel gezegd, Oculus Quest luidt een nieuw tijdperk in voor virtual reality, een tijdperk dat geen smartphone of pc nodig heeft om uitstekende ervaringen uit te voeren. Het heeft een OLED-scherm met een resolutie van 1440 x 1600 per oog en wordt aangedreven door een Snapdragon 835-processor. In tegenstelling tot andere headsets die extra apparatuur, externe sensoren of een langdurig installatieproces vereisen, kun je na het opladen van de Quest binnen een paar minuten aan de slag dankzij een eenvoudige installatie in de Oculus mobiele app.
Wat is de Oculus Quest?
Waar je bij Oculus Rift afhankelijk bent van de grafische rekenkracht van je pc en de Oculus Go de grafische pracht inruilt voor draadloze vrijheid, is de Oculus Quest eigenlijk het logische vervolg van de twee. De Quest biedt namelijk een draadloze ervaring én betere graphics. Daarnaast is de Quest ook vernieuwend op het gebied van tracking en heeft hij mogelijkheden voorbij roomscale VR.
De Oculus Quest wordt geleverd met twee controllers die je in je handen plaatst en daarmee kun je alle games spelen. Intern maakt de Oculus Quest gebruik van vier interne tracking camera’s, waarmee de bril meet of je een kant op beweegt of bukt. Je hebt dus geen camera nodig die de bril meet. Daarnaast zijn de controllers ook draadloos, dus heb je complete bewegingsvrijheid. Via een optie in het menu kun je door de bril heen kijken, via een camera, en kun je zodoende op de grond aftekenen hoeveel bewegingsvrijheid je hebt. Als je richting de randen beweegt, dan waarschuwt de bril je, waardoor je hopelijk in de praktijk geen dingen omgooit.