SmartBril.info
AR-bril Magic Leap 2

AR-bril Magic Leap

De verkoopcijfers van Magic Leap kwamen naar verluidt niet overeen met de hoge verwachtingen van CEO Rony Abovitz - en een headset van de tweede generatie kan nog jaren verwijderd zijn van de release. The Information heeft een ontnuchterende update gepubliceerd over het veel gehypte augmented reality-bedrijf, dat vorig jaar zijn eerste product uitbracht. Volgens voormalige werknemers en mensen die dicht bij het bedrijf staan, had Magic Leap zes maanden na de release ongeveer 6000 Magic Leap One-headsets verkocht, vergeleken met een doel van 100.000.

Het bedrijf maakt blijkbaar een prototype van een Magic Leap Two-headset met 5G-connectiviteit, een breder gezichtsveld en kleinere en lichtere hardware met meerdere kleurenopties. Maar het project wordt naar verluidt gehinderd door "fundamentele technologische beperkingen", en Magic Leap zal eerder een update op korte termijn uitbrengen met slechts kleine wijzigingen.

Magic Leap vertelde The Information dat zijn rapport "bezaaid was met onnauwkeurigheden en misleidende verklaringen". Maar het is moeilijk om de voortgang van het bedrijf te meten. De aanvankelijke golf van hype rond AR is uitgewerkt, dus Magic Leap wordt tegelijkertijd geconfronteerd met publieke ontgoocheling en potentiële concurrentie van Facebook, Apple en Microsoft, die allemaal geïnteresseerd zijn in AR-brillen.

Magic Leap CEO Peggy Johnson kondigde nieuwe informatie aan tijdens het Future Investment Initiative (FII) in Riyadh, Saudi-Arabië. Er is heel weinig informatie over de tweede generatie AR-headset van Magic Leap, maar het bedrijf kondigde ook aan dat het bedrijfsgerichte apparaat eind 2021 voor het eerst op de markt zou komen met een paar opmerkelijke verbeteringen. Johnson sprak niet rechtstreeks over de volgende headset van het bedrijf op het podium van FII, maar er werd een dia getoond die een Q4 2021-venster beloofde voor vroege toegang tot release. Voorlopig is er weinig anders, maar het bedrijf zegt dat de headset van de tweede generatie "50% kleiner, 20% lichter en 100% groter gezichtsveld" zal zijn.

Andere AR-brillen:

vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: USD 800,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361