SmartBril.info
slimme bril Nreal Air

TV kijken met de slimme AR-bril Nreal Air

Het is wordt binnenkort mogelijk om YouTube-video's door je zonnebril te bekijken. Het augmented reality (AR) brillenbedrijf Nreal gaat een slimme bril op de markt brengen waarmee dit kan. De Nreal Air ziet eruit als een zonnebril, maar de Nreal smartbril is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Wat zijn de kenmerken van de Nreal Air smartbril?

De Nreal Air bril heeft een scherm van 49 pixels per graad (vergeleken met 42 pixels per graad op de Nreal Light) en werkt met een verversingssnelheid van 90 Hz, wat betekent dat het vaker wordt bijgewerkt met nieuwe informatie dan veel reguliere monitoren en tv's, die vaak op 60 Hz werken. De Nreal Air heeft een verstelbaar systeem waarmee je de lens van de bril kunt kantelen om de kijkhoek aan te passen. Bovendien gebruiken de brilveren elastiek om strakheid en uitglijden tegen te gaan. Nreal's aankondiging beweerde dat de nieuwe bril meer privé is dan de Nreal Light omdat het bedrijf "de naar buiten gerichte camera stroomlijnde om zich te concentreren op de theaterervaring, waardoor de lenzen spectaculair occlusief werden."
Nreal prijst de Air ook aan als de eerste AR-bril die werkt met Apple iOS, dus je kunt hem verbinden met je iPhone of iPad. De Nreal Light (de oudere versie) werkte alleen met 5G-compatibele smartphones die een Qualcomm-chip gebruiken, dus geen Apple-compatibiliteit. Nreal zei ook dat de nieuwe Nreal Air met "de meeste" Android-apparaten zal werken.

Wat zijn de voordelen van de Nreal Air slimme AR bril?

De smart glasses Nreal Air heeft een andere functieset dan zijn voorganger: met de originele Nreal Light-bril kan je de fysieke ruimte om je heen in kaart brengen met een set naar buiten gerichte camera's. Nreal Air-brillen hebben daarentegen géén naar buiten gerichte camera's. Ze kunnen video en telefoon apps weer te geven, maar ze kunnen niet zien wat er om je heen, wat betekent dat ze niet over de ruimtelijk inzicht en hebben de hand opties voor het bijhouden van de Nreal Light doet. Je bedient ze met een smartphone-app, een optie die ook beschikbaar is op Light-brillen.
Een voordeel van de Nreal Air is dat deze slimme bril veel lichter is dan Light-brillen met 77 gram in plaats van 106 gram. Een ander voordeel is dat gebruikers met de nieuwe bril de lenzen in drie hoeken kantelen, waardoor het voor meer mensen mogelijk gemakkelijker wordt om een duidelijker beeld te krijgen. Nreal Light-brillen gelanceerd met ondersteuning voor specifieke 5G Android-telefoons, maar de nieuwe bril zal ook werken terwijl hij is vastgemaakt aan iPhones en iPads, evenals aan de meeste Android-apparaten.

Pluspunten: licht, comfortabel, verstelbare pasvorm, goed scherm, optionele clip-on lichte kap, compact ontwerp, ingebouwde luidsprekers, goedkoper dan rivalen, MR- en virtuele VR-modi, kan onofficieel worden gebruikt met de meeste USB-C-apparaten.

Nadelen: geen camera's of sensoren voor echte AR, weinig aantrekkelijke mixed-reality-apps, beperkte compatibiliteit met smartphones, geen iPhone-ondersteuning, duur voor de beperkte ervaring, moeten worden vastgemaakt met een kabel.

Wat kost de Nreal Air prijs en wanneer is de AR-bril te koop?

De nieuwe AR-bril van Nreal komt in december naar China, Japan en Zuid-Korea. Een Nreal-woordvoerder vertelde Ars Technica dat "de VS (en waarschijnlijk de EU) zullen volgen." Het bedrijf wacht om de samenwerking met luchtvaartmaatschappijen in de VS af te ronden. De ARbril zal "betaalbaarder zijn dan Nreal Light en in de detailhandel verkrijgbaar zijn voor ongeveer de prijs van een smartphone uit het middensegment", aldus de woordvoerder van Nreal. De Nreal Light kost momenteel ongeveer $ 600 buiten de VS.

Meer informatie: www.nreal.ai

Andere slimme brillen:

Bose frames audio zonnebril

Bose Frames

Prijs: € 199,-
Snap Spectacles 3

Snap Spectacles 3

Prijs: € 299,-
Razer Anzu slimme bril

Razer Anzu

Prijs: € 210,-