SmartBril.info
slimme bril Oppo Air Glass

Oppo introduceert slimme AR-bril: Air Glass

Het Chinese merk Oppo brengt een slimme assisted Reality bril met ingebouwde projector op de markt. De gadget toont meldingen, vertalingen en navigatie-instructies op het brilglas. De Oppo Air Glass wordt in het eerste kwartaal van 2022 in China gelanceerd.

Wat zijn de kenmerken van de slimme Air Glass bril van Oppo?

Oppo brengt de slimme brilmodule Air Glass in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt. Dat gebeurt in eerste instantie alleen in China. De Air Glass-module is op de brilmontuur te plaatsen en is te koppelen aan een telefoon of smartwatch. De bril toont met de ingebouwde microled projector informatie op het brilglas. Behalve notificaties kan de bril ook automatische vertalingen in Engels of Chinees laten zien. Ook is de Air Glass te gebruiken om te navigeren, bijvoorbeeld tijdens het fietsen.
De ingebouwde projector heeft een helderheid van 3 miljoen nits en toont 256 grijstinten. De resolutie heeft Oppo nog niet gemeld. De brilmodule werkt met de chip Snapdragon Wear 4100, die ook in smartwatches is te vinden. De Air Glass heeft twee microfoons en ondersteunt wifi en bluetooth.
De smartbril is te bedienen via een aanraakgevoelig gedeelte op de brilpoot en via spraakherkenning en hoofdbewegingen. Door met je hoofd te knikken kun je een notificatie groter tonen en door te schudden kan je de melding weer sluiten.

De Oppo-bril zal verkrijgbaar zijn in wit of zwart met een keuze uit twee monturen: een zilveren half-frame en een zwart full-frame (wat beter geschikt is voor mensen die een corrigerende bril nodig hebben ). Air Glass vereist de Smart Glass-app, die beschikbaar is op de Oppo Watch 2 en elke Oppo-smartphone met ColorOS 11 of hoger. Wanneer de OPPO Air Glass is gekoppeld aan een OPPO Watch 2, kunnen gebruikers ook handbewegingen gebruiken voor het bevestigen, annuleren en wisselen van applicatiekaarten. Bovendien kunnen hoofdbewegingen worden herkend door de Air Glass, bijvoorbeeld zachtjes knikken of het hoofd schudden om meldingen te openen en te sluiten.
OPPO Air Glass is geïnstalleerd met een verscheidenheid aan applicaties, waaronder OPPO’s zelfontwikkelde applicaties, zoals Weer, Kalender, Health, Teleprompter, Vertalen en Navigatie.
Meer informatie: https://www.oppo.com/en/newsroom/press/oppo-air-glass/

Wat kost de assisted AR bril Oppo Air Glass?

De prijs van de assisted reality Air Glass heeft Oppo is nog niet bekend. De Oppo Air Glass wordt in het eerste kwartaal van 2022 in China gelanceerd. Ook is nog onduidelijk wanneer de gadget in andere werelddelen wordt uitgebracht.

Andere slimme brillen:

Bose frames audio zonnebril

Bose Frames

Prijs: € 199,-
Snap Spectacles 3

Snap Spectacles 3

Prijs: € 299,-
Rayban smart bril

Ray-Ban Stories

Prijs: € 329,-