SmartBril.info
AR-bril Samsung AR Glasses

AR-bril Samsung Glasses

Er zijn filmpjes verschenen van AR-brillen van Samsung. In een van de filmpjes is een Samsung Glasses Lite te zien. De gadget lijkt op een forse zonnebril en heeft schermen in de brillenglazen waarop beelden geprojecteerd kunnen worden. De conceptvideo laat zien hoe een groot scherm in de omgeving geprojecteerd kan worden, waarop je een film kunt kijken of kunt gamen. De augmented reality bril van Samsung gaat "Glasses Lite" heten, waarschijnlijk vanwege het feit dat de techbril in de eerste plaats is ontwikkeld voor digitale displays en geen speciale AR-functies biedt.

Hoe ziet de AR-bril van Samsung eruit?

Er zijn twee conceptvideo's van Samsung-techbrillen op Twitter gepubliceerd. Het ontwerp komt redelijk overeen met de demo-toestellen op CES 2020 en is in ieder geval vergelijkbaar met het ontwerpconcept van eind 2019. De video's tonen de toepassingsscenario's die Samsung voor ogen heeft voor AR-brillen: de brildrager projecteert een grote monitor in zijn gezichtsveld waarop hij werkt, films kijkt, videogesprekken voert of op afstand een drone bestuurt. Het "New Dimension Display" wordt bediend via Samsung's Smartwatch.
De tweede uitgelekte conceptvideo van Samsung focust op het 3D-aspect van augmented reality: met andere woorden, content wordt onafhankelijk van een monitor driedimensionaal de ruimte in geprojecteerd en kan door de drager vanuit alle hoeken worden bekeken dankzij een geïntegreerd volgsysteem. Samsung illustreert de techniek aan de hand van het voorbeeld van architectuur: een architect toont een 3D-model van een woonomgeving, dat hij met een handgebaar op origineel formaat opmaakt en vervolgens samen met zijn klanten, die als 3D-projectie worden ingeschakeld, binnengaat. Samsung noemt dit tweede model bril “AR-bril”, waarschijnlijk vanwege de 3D-ondersteuning.

Andere AR-brillen:

vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: USD 800,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
Facebook AR glasses
Facebook AR Glasses

Prijs: nnb