De bril is gebaseerd op moderne golfgeleidertechnologie en heeft voor elk oog een bijbehorend display dat een 3D-effect mogelijk maakt. De resolutie is echter slechts 480 bij 564 pixels per oog, wat ver onder de industriestandaard ligt. Dankzij een verbluffend hoge luminantie tot 2.000 nits kan de AR-bril zowel binnen als buiten worden gebruikt. Dat laatste had heel belangrijk moeten zijn voor Snap. Ter vergelijking: Hololens 2 haalt slechts 500 nits. De latentie van de schermen is een goede 15 milliseconden. Het diagonale gezichtsveld is met 26,3 graden vrij smal, zelfs voor golfgeleideromstandigheden. Hololens 2 en Magic Leap 1 bieden een twee keer zo groot gezichtsveld met dezelfde weergavetechnologie. In ruil daarvoor biedt de nieuwe Spectacles een verbazingwekkend compacte vormfactor in vergelijking met de concurrentie. Ze zien eruit als (enorme) zonnebrillen en wegen 134 gram, Magic Leap 1 weegt 316 gram en Hololens 2 566 gram.
De displays worden aangedreven door de wat oudere Qualcomm Snapdragon XR1, wat voldoende zou moeten zijn voor de primaire toepassing van de AR-bril. Verder beschikt de bril over twee RGB-camera's, vier microfoons en twee stereospeakers. De batterij is het zwakke punt van de wearable: na een half uur moet de AR-bril weer worden opgeladen in het speciale meegeleverde etui.
Voor ruimtelijke tracking gebruikt Spectacles de ruimtelijke engine van Snaps en kan het handen, markeringen en oppervlakken herkennen. Gebruikers starten de lenscarrousel met een touchpad op de beugel en selecteren het gewenste AR-filter. Als alternatief kunt u lenzen oproepen met spraakopdrachten of een scan starten die relevante lenzen suggereert op basis van de omgeving. Het is ook mogelijk om video's van tien seconden op te nemen en deze vervolgens direct in het gezichtsveld te projecteren.
De AR-bril ondersteunt een draadloze verbinding met Snap's AR-bewerkingsprogramma Lens Studio, wat AR-ontwikkeling en lenstesten veel eenvoudiger maakt.
Bron: www.spectacles.com/nl