SmartBril.info
AR-bril Snap Spectacles augmented reality

AR-bril Snap Spectacles

Snap introduceert zijn eerste volwaardige AR-bril. Het biedt veel technologie in een zeer kleine ruimte en is uitsluitend gericht op ontwikkelaars. De eerdere versies van Snap Spectacles waren smartbrillen maar deze nieuwe versie is innovatief en gericht op augmented reality.

De nieuwe Spectacles is de vierde iteratie van een bril voor Snap en vertegenwoordigt de grootste technische sprong tot nu toe, aangezien de oudere drie wearables pure camerabrillen zijn zonder AR-display en 3D-tracking. In tegenstelling tot de eerdere toestellen worden de AR-brillen echter niet verkocht aan eindgebruikers, wat logisch is gezien de focus van de ontwikkelaar en de sterk beperkte functionaliteit.
Voor Snap is het apparaat zowel een bewijs van haalbaarheid als een experimenteerveld en slechts een tussenstap op de lange weg naar massaproductie van AR-brillen, waarvan de technologie nog moet worden uitgevonden. Het bedrijf test momenteel de apparaten met een aantal AR-ontwikkelaars om feedback te verzamelen voor de volgende generatie Spectacles, die ook niet lang op zich zal laten wachten.
Spectacles AR is nog een prototype dat niet voor iedereen te koop zal zijn. Sinds de lancering in mei stelt Snap de slimme AR-brillen op ontwikkelaars, die inmmidels hun eerste demo's en concepten tonen o.a. geïmplementeerd met Snap's ontwikkelsoftware Lens Studio. Net als bij andere AR-brillen zijn de demo-opnames niet representatief voor de kijkervaring omdat ze op het apparaat worden weergegeven en niet door de lenzen worden gefilmd. Maar ze moeten in de buurt komen van de echte kijkervaring.

Wat zijn de kenmerken van de Spectacles augmented reality bril?

De bril is gebaseerd op moderne golfgeleidertechnologie en heeft voor elk oog een bijbehorend display dat een 3D-effect mogelijk maakt. De resolutie is echter slechts 480 bij 564 pixels per oog, wat ver onder de industriestandaard ligt. Dankzij een verbluffend hoge luminantie tot 2.000 nits kan de AR-bril zowel binnen als buiten worden gebruikt. Dat laatste had heel belangrijk moeten zijn voor Snap. Ter vergelijking: Hololens 2 haalt slechts 500 nits. De latentie van de schermen is een goede 15 milliseconden. Het diagonale gezichtsveld is met 26,3 graden vrij smal, zelfs voor golfgeleideromstandigheden. Hololens 2 en Magic Leap 1 bieden een twee keer zo groot gezichtsveld met dezelfde weergavetechnologie. In ruil daarvoor biedt de nieuwe Spectacles een verbazingwekkend compacte vormfactor in vergelijking met de concurrentie. Ze zien eruit als (enorme) zonnebrillen en wegen 134 gram, Magic Leap 1 weegt 316 gram en Hololens 2 566 gram.
De displays worden aangedreven door de wat oudere Qualcomm Snapdragon XR1, wat voldoende zou moeten zijn voor de primaire toepassing van de AR-bril. Verder beschikt de bril over twee RGB-camera's, vier microfoons en twee stereospeakers. De batterij is het zwakke punt van de wearable: na een half uur moet de AR-bril weer worden opgeladen in het speciale meegeleverde etui.
Voor ruimtelijke tracking gebruikt Spectacles de ruimtelijke engine van Snaps en kan het handen, markeringen en oppervlakken herkennen. Gebruikers starten de lenscarrousel met een touchpad op de beugel en selecteren het gewenste AR-filter. Als alternatief kunt u lenzen oproepen met spraakopdrachten of een scan starten die relevante lenzen suggereert op basis van de omgeving. Het is ook mogelijk om video's van tien seconden op te nemen en deze vervolgens direct in het gezichtsveld te projecteren.

De AR-bril ondersteunt een draadloze verbinding met Snap's AR-bewerkingsprogramma Lens Studio, wat AR-ontwikkeling en lenstesten veel eenvoudiger maakt.
Bron: www.spectacles.com/nl

Wat is de prijs van de Spectacles AR glasses?

De AR-bril Snap Spectacles is momenteel alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. De prijs is niet bekend.

Andere AR-brillen:

AR-bril Samsung Glasses
Samsung Glasses

Prijs: nnb
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
Apple AR glass
Apple AR Glass

Prijs: nnb