SmartBril.info
Virtual reality bril HTC Vive Cosmos

Alle informatie over de VR-bril HTC Vive Cosmos

Alles wat je wilt weten over de VR-bril Vive Cosmos: productinformatie, kooptips, prijzen en reviews
De HTC Vive Cosmos biedt een hoge beeldresolutie van 2880 x 1700 pixels. Het ingebouwde LCD-scherm zorgt er voor dat afstand tussen individuele pixels zich verkleinen. Hierdoor wordt het 'screen-door-effect' zo klein mogelijk maakt, wat zorgt voor een hele fijne kijk-ervaring. De Vive Cosmos maakt gebruik van inside-out tracking. Dit wil zeggen dat de camera's al zijn ingebouwd in de VR-bril. Deze camera's zorgen ervoor dat de headset precies weet waar de bril en de controllers zich in de ruimte bevinden.

De Vive Cosmos Elite biedt dezelfde hardware-specificaties als de Vive Cosmos, maar maakt gebruik van externe sensoren. Hierdoor heeft de Vive Cosmos Elite een nauwkeurigere manier van tracking en biedt het de mogelijkheid om de headset draadloos te kunnen gebruiken. De Vive Cosmos Elite wordt als compleet pakket geleverd met SteamVR basisstations en HTC Vive-controllers.

Wat zijn de systeemvereisten van de Vive Cosmos?

VR-bril HTC Vive Cosmos: Wat zijn de systeemvereisten?

Minimum systeem eisen
Processor: Intel Core i5-4590/AMD FX 8350 equivalent of beter
CPU: NVIDIA GeForce GTX 970 4GB, AMD Radeon R9 290 4GB equivalent or betere VR Ready graphics card.
Memory: 4 GB RAM of meer
Video output: DisplayPort 1.2 of nieuwer
USB poort: 1x USB 3.0 of nieuwer
Operating systeem: Windows 10

Aanbevolen systeem eisen
Processor: Intel Core i5-4590/AMD FX 8350 equivalent of beter
CPU: NVIDIA GeForce GTX 1070/Quadro P5000 equivalent of beter, AMD Radeon Vega 56 equivalent of betere VR Ready graphics card.
Memory: 8 GB RAM of meer
Video output: DisplayPort 1.2 or newer
USB poort: 1x USB 3.0 of nieuwer
Operating systeem: Windows 10

Meer informatie: https://www.vive.com/us/product/vive-cosmos/features/

Wat is de prijs van een Vive Cosmos VR-bril?

HTC brengt zijn vr-bril Vive Cosmos uit voor circa 800 euro. Voor dat bedrag krijgen kopers de vr-bril en de bijbehorende controllers. Vive CosmosDe vr-bril heeft volgens de fabrikant een modulair ontwerp, waardoor mods functies kunnen toevoegen of wijzigen. Dat moet de Vive Cosmos toekomstbestendiger maken, zegt HTC. De eerste mod is de External Tracking Mod, waardoor de Vive Cosmos kan werken met Lighthouse-trackers van de eerste Vive. Standaard heeft de Vive Cosmos inside-out-tracking.
Meer informatie over producten en prijzen klik hier.

De nieuwe controllers van de Vive Cosmos zijn vergelijkbaar met de Oculus Touch controllers. Door middel van de 'koepel' om de controller heen is het mogelijk om individuele vingers nauwkeurig te volgen. Het is nu dus mogelijk om bij VR games specifieke handbewegingen te maken, zoals zwaaien, je duim opsteken of iemand de hand schudden. Voor- en nadelen Makkelijke setup door inside-out tracking. Handig opklap-scherm voor als je de headset even niet gebruikt. Hoge kwaliteit geluidservaringen. Inside-out tracking is minder nauwkeurig dan externe sensoren. Tracking van controllers kan wegvallen wanneer de handen buiten het beeld komen.

De Cosmos vr-bril werkt in combinatie met pc's, al heeft HTC geen systeemeisen online gezet. De pc moet in elk geval usb 3.0 en DisplayPort 1.2 hebben. De headset zelf heeft een usb 3.0-aansluiting en een aparte propriëtaire aansluiting voor mods. De Vive Cosmos is compatibel met de Wireless Adapter die een bedrade verbinding met de pc overbodig maakt. Daarvoor is een PCIe-slot vereist.

De Vive Cosmos heeft twee lcd's met een gecombineerde resolutie van 2880x1700 pixels en een verversingssnelheid van 90Hz. De vr-bril komt met een jaarabonnement voor Viveport Infinity.

Voor- en nadelen van de Vive Cosmos

Voor- en Nadelen van de HTC Vive Cosmos en Vive Cosmos Elite

+ Scherpe beeldresolutie van 2880 x 1700 pixels.
+ LCD-scherm zorgt voor minder screen-door-effect.
+ Inside-out tracking biedt een hoog gebruikersgemak.
+ Vive Cosmos Elite is volledig draadloos te maken.
- Inside-out tracking volgt bewegingen minder nauwkeurig dan externe sensoren.
- Motion controllers bieden geen nauwkeurige vinger-tracking.

Kooptip: waar kan ik de Vive Cosmos het beste kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.

Andere VR-brillen:

VR-bril xrspace manova

HTC Vive Flow

Prijs:€ 499
Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-
HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2

Prijs: € 699,-