SmartBril.info
HTC Vive Flow virtual reality bril - vr-bril

Alles wat je wilt weten over de HTC Vive Flow VR bril

Alles wat je wilt weten over de HTC Vive FLOW VR-bril: productinformatie, kooptips, prijzen en reviews
De VR-bril Vive Flow is de nieuwste virtual reality bril van HTC. De headset is vooral bedoeld voor mediaconsumptie en mentaal welzijn. De Vive Flow VR kost 554 euro.
HTC Vive Flow virtual reality bril - vrbril

Wat zijn de kenmerken van de HTC Vive Flow VR-bril?

De Vive Flow vr-bril is een alles-in-een virtual reality bril en waarbij je dus geen verbinding hoeft te maken met pc’s of smartphones. HTC omschrijft het als een 'immersieve bril', wat ook aan het ontwerp te zien is. Het apparaat ligt ergens tussen een VR-headset en slimme bril in. De vrbril zijn lichte en draagbare bouw is hij geschikt voor entertainment, wellness en gaming voor VR.
Je hebt dus geen controller nodig omdat want de VR-bril volledig bestuurd wordt door de Android-smartphone van de gebruiker via een bluetooth-verbinding. Met een gewicht van 189 gram is hij lichter dan de meeste smartphones. Ook komt de headset met een eigen draagtas, zodat je de Vive Flow overal mee naartoe kan nemen. De VR-bril heeft een 100-graden gezichtsveld, een systeem met twee scharnieren voor optimale pasvorm en gezichtskussen op de bril. Ook zijn ingebouwde immersieve ruimtelijke audio en aanpasbare lenzen aanwezig. De audio zit in de armen van de virtual reality bril ingebouwd. Er zijn 2 microfoons voor videogesprekken. De HTC Vive Flow heeft ook een koeling systeem dat met een ingebouwde ventilator lucht wegtrekt van het gezicht van de gebruiker, zodat overtollige warmte wordt afgevoerd en dat de glazen niet aanslaan.

Update juni 2022: HTC Vive ook te koop voor bedrijven
HTC biedt sinds juni 2022 ook een "Business Edition" aan voor bedrijven. Naast de VR-bril bevat het pakket van 545 euro ook bedrijfssoftware. Ook inbegrepen is een proefversie van 30 dagen van de VR-vergader-app Vive Sync. De professionele editie van de VR-bril wordt geleverd met de "VIVE Business Garantie en Service" en is inclusief twee jaar garantie en recht op retour of omruiling indien gewenst. Net als de Quest 2 is het apparaat zelfstandig te bedienen. Voor de stroomvoorziening via USB-C-kabel moet deze echter zijn aangesloten op een smartphone (alleen Android-apparaten vanaf 6.0, HDCP 2.2 voor het streamen van Netflix & Co.). Gegevensoverdracht daarentegen werkt draadloos via Bluetooth 5.0 en WiFi.

Wat is de prijs van de Vive Flow VR-bril?

HTC positioneert Vive Flow als een VR-bril om mensen te helpen ontspannen, leren en contact maken met vrienden.
De HTC Vive Flow kost 554 euro en is daarmee duurder dan veel andere en sterkere VR-headsets, zoals de Oculus Quest 2.

HTC Vive Flow

Prijs: € 554,-

HTC Vive Flow

Prijs: € 554,-

Wat zijn alternatieve VR-brillen?

Oculus Quest 2 VR headset

Meta Oculus Quest 2

Prijs: € 449,-
Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-
pico neo VR-bril

Pico Neo VR-bril

Prijs: € 699,-
apple VR-bril

Apple VR-bril

Prijs: nnb