SmartBril.info
beste augmented reality headsets

Top 6 beste augmented reality brillen (AR-brillen) van 2022

Augmented Reality (AR) wordt voornamelijk ervaren via een AR-bril (headset) of via een smartphone of tablet. Augmented Reality legt digitale inhoud over de echte wereld heen. Daarom verbetert AR de gebruikerservaring in de echte wereld in plaats van deze te vervangen. Niet te verwarren met Virtual Reality waarbij je geheel wordt ondergedompeld in de digitale wereld.
Een overzicht van de top 6 van beste AR-brillen (headsets en smartglasses) die in 2022 verkrijgbaar zijn vind je hieronder.

Welke augmented reality brillen zijn er momenteel te koop?

Hier is onze selectie van enkele van de beste AR-brillen die momenteel te koop zijn:

- Vuzix Blade AR Glasses
- Epson Moverio BT-300
- Google Glass 2
- MS Hololens 2
- Meta
- ThirdEye X2 MR glasses
- Lenovo Thinkreality
- Magic Leap

Deze selectie toont de beste AR-headsets die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze AR-brillen zijn geselecteerd op basis van een combinatie van beschikbare metascores, geïndexeerd uit betrouwbare bronnen zoals TechRadar, Wareable en Amazon.
Klik op AR-brillen (https://www.ar-bril.info/AR-brillen.html) in het menu voor een compleet overzicht.

Overzicht van de beste AR-brillen in 2022

Deze AR-brillen zijn de meest voorkomende headsets, maar dat zal de komende jaren nog wel veranderen gezien de enorme bedragen die technologie bedrijven in augmented reality investeren. Momenteel zijn de headsets voornamelijk nog gericht op zakelijk gebruik, maar als de prijzen gaan dalen zullen de AR-brillen ook de consumentenmarkt interessant worden.
vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: € 840,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: € 1049,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 3.588,-
AR-bril Lenovo ThinkReality A3
Lenovo ThinkReality

Prijs: € 1499,-
Meta

Meta

Prijs: USD 1299,-
AR-bril ThirdEye X2 Mixed Reality Glasses augmented reality

ThirdEye X2 MR Glasses

Prijs: USD 1950,-

Augmented reality: voor wie is het bedoeld?

De opkomst van AR-applicaties op smartphones maakt het toegankelijk voor een groot, algemeen publiek. Maar AR is niet beperkt tot gamen of entertainment. Op bedrijfsniveau kan augmented reality een groot aantal bedrijfstakken ten goede komen via hulp op afstand bij leren en ontwikkelen op de werkplek. Hieronder enkele voorbeelden:

• Entertainment en gamen
• Productie
• Sociale AR
• Marketing
• Reizen
• Onderwijs
• MKB
• Gezondheidszorg
• Onroerend goed
• Sport
• Defensie

Hoe je de beste AR-bril kiest

AR-toepassingen
Met de release van SDK's zoals ARCore voor Android en ARKit voor iOS kunnen ontwikkelaars een groter scala aan gebruikerservaringen produceren en kunnen gebruikers op hun beurt augmented reality ervaren.

Voorbeelden van populaire AR-SDK's:

Facebook AR-studio: ondersteunt 3D-weergave, realtime gezichtsherkenning, objectherkenning en visuele effecten, AR-shopping-apps en navigatie.
Apple ARKit: een toolkit om AR-apps voor iPhones en iPads te maken.
Google's ARCore: maakt gebruik van 3D-positionering, bewegingsregistratie, Google Lens en AI-aangedreven visuele zoektechnologieën die aan smartphones of tablets kunnen worden gekoppeld.
Andere AR-toolkits zijn onder meer Vuforia, Wikitude, EasyAR en nog veel meer.

Levensduur van de batterij en FOV
Afgezien van prijsbeperkingen zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een AR-bril.

FOV (gezichtsveld)
Verhoogde FOV resulteert in een betere onderdompeling voor de gebruiker. AR loopt nog steeds achter op VR-headsets en de headsets met gemengde realiteit die momenteel in productie zijn. Het standaardgemiddelde ligt rond de 100 ° voor deze VR-headsets, maar is beduidend lager bij AR-brillen. Maar ook daar zijn grote verschillen, bijvoorbeeld: FOV Epson Moverio is 23°, FOV Vuzix M300 is 20° en is ThirdEye is 40°. Zoals te verwachten bieden de meest recent uitgekomen AR-brillen het beste gezichtsveld (degree of freedom).

Batterijduur
Langere batterijduur zorgt voor langdurig gebruik van de augmented reality bril en een betere ervaring voor de gebruiker. Er zijn nu een reeks opties om het gebruik van de AR-headsets uit te breiden, inclusief batterijpakketten, vervangbare of oplaadbare batterijen, gekoppelde apparaten (permanente stroombron) enz. Die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben.

Andere vereisten voor AR-brillen
De andere vereisten voor augmented reality kunnen zijn:

• Verwerkingscapaciteit
• Netwerkconnectiviteitsopties (Bluetooth, wifi, etc.)
• Camera's voor het detecteren van omgevingen en het maken van foto's en video's met een hoge resolutie
• Scherm met hoge resolutie
• Microfoon
• Spreker
• Interne sensoren (GPS, gyroscopen, magnetometers en versnellingsmeters)

Meer informatie over AR en AR-brillen