SmartBril.info
meta headset

Meta

De Meta 2 is een Augmented Reality bril ontwikkeld door Meta Vision, die kan worden beschouwd als een directe concurrentie met Microsoft's HoloLens. De aangekondigde technische details zijn vrij indrukwekkend. De ontwikkeling van de bril zal in het derde kwartaal van dit jaar verschijnen. De prijs van het systeem bedraagt ??$ 949, wat verder ligt dan de $ 3.000 die door Microsoft vereist is. Daarnaast kan elke ontwikkelaar de AR-bril van Meta Vision vooraf bestellen. De Redmonder, aan de andere kant, levert alleen aan geselecteerde ontwikkelaars in de VS en Canada

De projectoren van de Meta 2 bieden een 90 graden zichtveld. Dit is drie keer de grootte van de HoloLens. De resolutie van het scherm is 2560 x 1440 pixels. Intern moeten de brilsensoren de kop- en handbewegingen van de gebruiker herkennen. Aan de voorzijde is een camera geïnstalleerd, die op 720p oplost. De latentie van de bril is nog steeds opvallend in deze vroege versie. Vier ingebouwde luidsprekers zijn verantwoordelijk voor de geluidsuitvoer.
De Meta 2 wordt bediend met handgebaren. Om dit te doen nemen de sensoren de handen van de gebruiker vast en synchroniseren ze de uitgebreide realiteit met hun beweging.


Games en software
Software en games zijn nog niet beschikbaar, maar de bril wordt verkocht als ontwikkelingsversie. Zij zullen hopelijk helpen bij talrijke toepassingen. Deze versie ondersteunt echter al Microsoft Office, Spotify en Adobe Creative Suite. Het besturingssysteem is Windows 10.

Mobiliteit
Aangezien de bril met een 3 meter kabel op de pc moet worden aangesloten, is de mobiliteit zeer beperkt. Of de versie ook zo is, is onduidelijk.
meta headsetMeta 2
Google Glass Enterprise Edition is gericht op zakelijke en zakelijke gebruikers.

Voordelen:
- Batterijduur van 8 uur
- Superieure upgrades in vergelijking met eerdere versies

Nadelen:
- Duur
- Beperkt tot zakelijk gebruik
AR bril meta

Andere AR-brillen:

vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: USD 800,-
epson moverio BT-300 smart glasses

Epson MOVERIO BT-300

Prijs: USD 779,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361