SmartBril.info
apple virtual reality bril (VR-bril)

Alles wat je wilt weten over de VR bril van Apple

Alles wat je wilt weten over de VR-bril van Apple: productinformatie, kooptips, prijzen en reviews
Apple ontwikkelt een VR-bril dat technisch veel geavanceerder gaat worden dan de huidige virtual reality brillen. De VRbril krijgt gaat bijna 3.000 euro kosten en is daarmee in eerste instantie niet voor gewone consumenten bedoeld.

Wat zijn de kenmerken van de Apple VR-bril?


Het laatste rapport van Gurman laat een potentiële Apple VR-headset veel lijken op het stand-alone apparaat van Facebook (Quest), met controller-vrije handvolging en ruimtelijk ruimtebesef dat kan worden bereikt met de lidar-sensortechnologie van Apple, geïntroduceerd op de iPad Pro en iPhone 12 Pro van vorig jaar. De headset van Apple zou uiteindelijk een beperkter pro- of videomakerspubliek kunnen bedienen, of zou kunnen gaan voor een reguliere focus op gaming met abonnementen, koppeling met tv's en andere apparaten.

Recente rapporten, waaronder die van Bloomberg en The Information, zeggen dat de VR-headset waarschijnlijk zo duur en krachtig zou zijn dat hij zou mikken op een beperkt publiek. De VR-bril zal volgens het laatste verhaal van The Information 8K-displays hebben, een reeks camera's om de buitenwereld te volgen, plus eye-tracking en verwisselbare hoofdbanden die een extra batterijduur of ruimtelijke audio kunnen bieden. Maar het rapport zegt ook dat de headset van Apple zou kunnen werken als een op zichzelf staand apparaat, zoals de Oculus Quest. Misschien zou het op zichzelf kunnen werken en ook in een meer geavanceerde modus aangesloten op een Mac, net zoals de Quest al doet.

Het besturingssysteem gaat in plaats van "realityOS" nu "xrOS" heten. De "X" moet bedoeld zijn als tijdelijke aanduiding die zowel virtual reality (VR) als augmented reality (AR) omvat. Volgens rapporten kan de geplande headset beide weergavemodi aan. De nieuwe naam van het besturingssysteem verwijst waarschijnlijk naar dit feit en zou een indicatie kunnen geven van hoe Apple de XR-bril op de markt zal brengen.

Kan je de Apple VR-bril aansluiten op de iPhone?

Veel huidige mobiele VR-brillen worden aangestuurd door telefoons. Headsets met telefoonvoeding kunnen lichter zijn en hebben alleen belangrijke ingebouwde camera's en sensoren om bewegingen te meten en informatie vast te leggen, terwijl de telefoon het zware werk doet en de batterijduur van de headset niet belast. Het topapparaat van Apple is de iPhone, en het zit al vol met geavanceerde chipsets die heel veel VR en AR- computervisie-berekeningen kunnen uitvoeren. Het kan nu al een AR-bril van stroom voorzien; stel je voor wat er over een jaar of twee zou kunnen gebeuren. Apple zou ook zijn eigen aangepaste chip in zijn VR- of AR-headsets kunnen hebben, maar die zullen waarschijnlijk passen bij meer geavanceerde processors in zijn telefoons en tablets.

Wat is het verschil tussen de Apple VR-bril en Apple Glass?

De Apple VR- en mixed reality-bril is ontworpen als een voorloper van Apple Glass. De AR-lenzen zouden volgens Ming-Chi Kuo een "optische doorzichtige AR-ervaring" moeten bieden. De Apple Glass is met name ontworpen om eruit te zien en te werken als een gewone lichtgewicht bril. We hebben het over een bril die informatie, en vermoedelijk beelden, op zijn lenzen kan projecteren. De Apple VR- en mixed reality-headset zal naar verwachting een typische VR-headset zijn, maar dan een met een aantal externe camera's en sensoren die bonusfunctionaliteit ontgrendelen.
Op die manier kan Apple's VR- en mixed reality-headset body-tracking bieden en real-world omgevingen in een virtuele ruimte opnemen. Bovendien kan de Apple VR-headset een doorzichtige ervaring bevatten die een vorm van augmented reality kan leveren. Het is dus niet helemaal zoals de Oculus Meta Quest 2 , die alleen VR is.

Geruchten: Apple vr-bril te koop eind 2023 met 4K displays

Apple's geruchten van aankomende vr headset zal MacBook-prestaties en dubbele 4K OLED-microdisplays hebben, volgens een notitie van Ming-Chi Kuo die MacRumors beweert te hebben bekeken. Kuo is een TF International Securities-analist die bekend staat om het voorspellen van Apple-producten en -bewegingen meer dan een jaar van tevoren met behulp van zijn bronnen in de toeleveringsketen. Apple Track geeft hem een nauwkeurigheidsscore van 76%. The Information, Bloomberg en Kuo beweren allemaal dat Apple al in 2022 een vr-bril zal uitbrengen met kleurencamera's met hoge resolutie voor mixed reality. Kuo beweerde eerder dat het minstens $ 1000 zal kosten. In februari beweerde The Information afbeeldingen te hebben bekeken van een prototype in een laat stadium "die een slank, gebogen vizier tonen dat aan het gezicht is bevestigd door een gaasmateriaal en verwisselbare hoofdbanden". De Kuo-notitie beweert dat de nieuwe Apple VR-bril dubbele 4K micro-OLED-schermen zal hebben. OLED-microdisplays zijn aanzienlijk kleiner dan gewone displays, dus in combinatie met de juiste lenzen kunnen ze een extreem compact ontwerp mogelijk maken, zoals het concept van Panasonic, maar worden ze nog niet gebruikt bij het verzenden van VR-headsets voor consumenten.
Als de beweringen van Kuo waar zijn, zal de VR-bril van Apple aanzienlijk betere prestaties en visuele kwaliteit bieden dan de huidige headsets in een veel compacter ontwerp. Maar geavanceerde processors en microdisplays zijn niet goedkoop, dus het kan uiteindelijk concurreren met Project Cambria, Meta's aankomende kijk op een high-end headset, in plaats van Quest 2.

Wat kost de VR bril van Apple?

De prijs van de Apple VR-bril is nog niet bekend omdat de headset nog in ontwikkeling is. De virtual reality bril gaat volgens diverse bronnen ongeveer 3.000 dollar kosten (dit is ruim 2.500 euro).

Wat zijn alternatieve VR-brillen?

Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-
HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2

Prijs: € 699,-
Oculus Rift S VR headset

Oculus Rift S

Prijs: € 469,-