SmartBril.info
apple virtual reality bril

Alles wat je wilt weten over de VR bril van Apple

Alles wat je wilt weten over de VR-bril van Apple: productinformatie, kooptips, prijzen en reviews
Apple ontwikkelt een VR-bril dat technisch veel geavanceerder gaat worden dan de huidige virtual reality brillen. De VRbril krijgt gaat bijna 3.000 euro kosten en is daarmee in eerste instantie niet voor gewone consumenten bedoeld.

Wat zijn de kenmerken van de Apple VR-bril?


Het laatste rapport van Gurman laat een potentiële Apple VR-headset veel lijken op het stand-alone apparaat van Facebook (Quest), met controller-vrije handvolging en ruimtelijk ruimtebesef dat kan worden bereikt met de lidar-sensortechnologie van Apple, geïntroduceerd op de iPad Pro en iPhone 12 Pro van vorig jaar. De headset van Apple zou uiteindelijk een beperkter pro- of videomakerspubliek kunnen bedienen, of zou kunnen gaan voor een reguliere focus op gaming met abonnementen, koppeling met tv's en andere apparaten.

Recente rapporten, waaronder die van Bloomberg en The Information, zeggen dat de VR-headset waarschijnlijk zo duur en krachtig zou zijn dat hij zou mikken op een beperkt publiek. De VR-bril zal volgens het laatste verhaal van The Information 8K-displays hebben, een reeks camera's om de buitenwereld te volgen, plus eye-tracking en verwisselbare hoofdbanden die een extra batterijduur of ruimtelijke audio kunnen bieden. Maar het rapport zegt ook dat de headset van Apple zou kunnen werken als een op zichzelf staand apparaat, zoals de Oculus Quest. Misschien zou het op zichzelf kunnen werken en ook in een meer geavanceerde modus aangesloten op een Mac, net zoals de Quest al doet.

Kan je de Apple VR-bril aansluiten op de iPhone?

Veel huidige mobiele VR-brillen worden aangestuurd door telefoons. Headsets met telefoonvoeding kunnen lichter zijn en hebben alleen belangrijke ingebouwde camera's en sensoren om bewegingen te meten en informatie vast te leggen, terwijl de telefoon het zware werk doet en de batterijduur van de headset niet belast. Het topapparaat van Apple is de iPhone, en het zit al vol met geavanceerde chipsets die heel veel VR en AR- computervisie-berekeningen kunnen uitvoeren. Het kan nu al een AR-bril van stroom voorzien; stel je voor wat er over een jaar of twee zou kunnen gebeuren. Apple zou ook zijn eigen aangepaste chip in zijn VR- of AR-headsets kunnen hebben, maar die zullen waarschijnlijk passen bij meer geavanceerde processors in zijn telefoons en tablets.

Wat kost de VR bril van Apple?

De prijs van de Apple VR-bril is nog niet bekend omdat de headset nog in ontwikkeling is. De virtual reality bril gaat volgens diverse bronnen ongeveer 3.000 dollar kosten (dit is ruim 2.500 euro).

Wat zijn alternatieve VR-brillen?

Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2
NIEUW:
Prijs: € 349,-
HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2
NIEUW:
Prijs: € 699,- (pre-order)
Oculus Rift S VR headset

Oculus Rift S

Prijs: € 469,-