SmartBril.info

De beste Virtual Reality (VR) software

Vind hier de beste en meest gebruikte Virtual Reality VR Software (apps, games, tools etc).
Virtual Reality wordt steeds meer volwassen met als gevolg een toenemend aantal VR apps, games en tools beschikbaar en te gebruiken voor je VR-bril. Maar wat is de beste virtual reality (VR) software? En welke soorten VR-software zijn er beschikbaar en welke VR- apps en tools zijn er te koop? En welke VR-software kan ik gratis downloaden? Hieronder alles wat je wilt weten over VR software.

Welke soorten VR-software zijn er?

Virtual reality is nog een relatief jonge technologie, dus de verschillende categorieën van de technologie zijn nog in opkomst. Naast de vele game software zijn er ook andere soorten VR-software die momenteel worden gebruikt zoals:
- VR-gaming: software voor het spelen van VR-games. Sommige games zijn beschikbaar op meerdere platformen zoals SteamVR, Viveport, PlayStation store en Windows MR
- VR-educatie: VR-software voor onderwijs doeleinden
- VR-trainingssimulator: deze tools kunnen in bijna elke branche worden gebruikt om werknemers te trainen in een volledig meeslepende omgeving
- VR-visualisatie: met dit type software kunnen gebruikers geaggregeerde gegevens in een virtuele omgeving ervaren. Met deze tools kunnen gebruikers analyses zien op een manier dat ze volledig begrijpen wat de gegevens communiceren
- VR-game-engine: deze software biedt ontwikkelaars het essentiële voor het creëren van een VR-videogame-ervaring
- VR-contentbeheersystemen: bedrijven kunnen deze tools gebruiken om alle VR-content op een centrale locatie te verzamelen, op te slaan en te analyseren
- VR SDK: Virtual reality-softwareontwikkelingskits (SDK) bieden de noodzakelijke basis om VR-ervaringen te ontwerpen, bouwen en testen.
- VR sociale platforms: gebruikers kunnen met deze tools samenwerken in VR vanaf externe locaties.
online prijs VR-brillen bij Bol.com
Top 10 van beste VR-brillen

Wat zijn de beste VR-games?

Dit jaar zijn er diverse nieuwe VR-brillen zijn op de markt gekomen en ook zo nieuwe games die in virtual reality gespeeld kunnen worden. Hieronder een selectie van de beste VR-games van dit moment:
virtual reality game
Batman Arkham VR
Oculus Rift; PS VR; HTC Vive
virtual reality game
Iron Man VR
PlayStation VR
virtual reality game
The Elder Scrolls V: Skyrim VR
Oculus Rift; PS VR; HTC Vive
virtual reality game
Superhot VR
Oculus Rift; PS VR; HTC Vive
virtual reality game
Half-Life: Alyx
Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift, Windows Mixed Reality

Wat zijn de beste Virtual Reality (VR) apps?

Virtual Reality-apps zijn niet alleen voor gaming ontworpen, er zijn veel meer toepassingen mogelijk. VR-brillen zijn toegankelijker dan ooit tevoren dankzij producten zoals de Oculus Rift, HTC Vive of Sony PlayStation VR. Ontwikkelaars maken VR-apps die fantastische ervaringen bieden, van het spelen van meeslepende videogames tot het verkennen van bezienswaardigheden in verbluffende 360°-omgevingen. Als je nieuwe apps met je smartphone, PC of game VR-bril wilt uitproberen, bekijk dan hierover voor meer informatie de meest populaire en beste VR-apps die nu te downloaden zijn op Steam, Oculus, Google Play Store en Apple App Store.

Google Expeditions (gratis)

Reizen is een van de geneugten van globalisering en biedt talloze mogelijkheden voor ervaring en cultuur voor mensen die er een eeuw geleden geen toegang toe hadden gehad. Reizen heeft ook nadelen: het kan duur zijn en is slecht voor het milieu. Er is een mooi alternatief door een reis maken in de Expeditions-app van Google? Expeditions biedt VR-rondleidingen door iconische monumenten zoals Mount Everest of Teotihuacan, evenals educatieve rondleidingen die zijn opgebouwd rond onderwerpen als de recyclingindustrie of zelfs de anatomie van de menselijke huid. De 360 graden beelden zijn vrij gedetailleerd en bieden uitstekende beleef- en leerervaringen.

Littlstar (gratis)

Het is leuk om je VR-bril te gebruiken om inhoud van Netflix, Hulu en YouTube te bekijken. Het is alsof je je eigen persoonlijke bioscoop hebt om te bezoeken wanneer je maar wilt. Littlstar VR Cinema verandert het spel door een volledige bibliotheek van 360-graden video's aan te bieden, ontworpen om je het gevoel te geven dat je de cameraman bent. Of je jezelf nu wilt informeren over de staat Nepal na de aardbeving of gewoon wat muziekvideo's wilt bekijken, Littlstar biedt een standpunt dat je gewoon nergens anders kunt vinden. Er is Broadway-theaterinhoud, sportinhoud en inhoud voor kinderen en het is ook nog helemaal gratis. Ook kun je je eigen 360-graden inhoud filmen en uploaden zodat anderen deze kunnen bekijken en ervan kunnen genieten.

Google Earth VR (gratis)

De wereld heeft veel mooi en bijzondere bestemmingen om te bezoeken. Sommige hebben hier al een en ander van gezien, maar zelfs de meerst actieve reizigers kunnen echter slechts een fractie hiervan zien. Maar stel je kunt alles zien? Binnen enkele seconden over grote afstanden zoomen en afdalen op gigantische constructies en gebouwen. De app biedt veel aan en is gratis, maar verwacht niet teveel details.

YouTube VR (gratis)

Deze app is sowieso onmisbaar op iedere smartphone en tablet, maar wist je dat YouTube ook een groot aantal 3D-video’s ter beschikking heeft? Je kunt de app gebruiken op dezelfde manier die je van YouTube gewend bent, en bladeren door de ontelbare video’s die je tot je beschikking hebt. Je kunt je abonneren op je favoriete kanalen en naar de meest trendy video’s kijken. De ervaring wordt nog beter als je dit alles door je VR-bril doet, zodat je altijd op de eerste rij zit bij alle shows waar je graag naar kijkt. Net als andere Google-apps is YouTube VR ook gratis beschikbaar.

Virtual Desktop

Met Virtual Desktop kun je je computer in VR gebruiken, of je nu op internet surft, Netflix kijkt of games speelt. De app werkt goed met instellingen voor meerdere monitoren en het is best gaaf om je headset te gebruiken om heen en weer te schakelen tussen schermen.

Allumette (gratis)

Allumette is een virtual reality-verhaal over liefde, opoffering en een diepe band tussen het jonge meisje en haar moeder. De film beschrijft het leven van een jong meisje genaamd Allumette, die in een fantastische stad in de wolken woont. Na een tragedie te hebben ondergaan, grijpt ze hoop op haar toekomst. Allumette, losjes geïnspireerd door "The Little Match Girl" van Hans Christian Andersen, is een verslag van de liefde die familieleden voor elkaar hebben, en de opofferingen en keuzes die ze maken voor het grotere goed.

Within (gratis)

Within biedt een platform om geweldige inhoud van VR-makers over de hele wereld te bekijken, van gekke on-rails fantasy-ritten tot 360-graden muziekvideo's. Er worden regelmatig nieuwe ervaringen toegevoegd. Bekijk inhoud van nieuwsuitzendingen maar ook van muziekgroepen en filmstudio's. De Within-app is o.a. beschikbaar op je iPhone, Android, Samsung Gear VR en Google Cardboard.

Fulldive VR

Fulldive VR is een “sociaal alles-in-één VR-platform” wat betekent dat gebruikers met deze app VR-content van allerlei verschillende bronnen kunnen bekijken, zoals The New York Times en Discovery. Ook kunnen ze hun bevindingen met vrienden delen, en reacties op de video’s achterlaten. De app werkt samen met Google Cardboard, en is makkelijk te bedienen. De interface is op zich al een 3D-ervaring, waarin mensen in een virtuele wereld hun vriendenlijst kunnen bekijken, door de content kunnen bladeren en hun instellingen kunnen wijzigen. De video’s zijn gevarieerd, van weg moeten vluchten voor een gigantische inktvis tot leerzame documentaires.

Wat is de beste Virtual Reality (VR) samenwerkingssoftware?

VR-samenwerkingsplatforms (VR) stellen gebruikers in staat om vanaf externe locaties samen te werken in virtual reality (VR). Met deze oplossingen kunnen gebruikers elkaar ontmoeten in dezelfde virtuele ruimte en communiceren via zowel spraak als tekst. VR-samenwerkingsplatforms bieden gebruikers de mogelijkheid om avatars te kiezen en te bewerken om hun gelijkenis weer te geven, evenals aangepaste omgevingen om een virtuele bijeenkomst te hosten. Binnen virtuele meetups kunnen gebruikers virtuele presentaties hosten, ontwerpen bewerken en visualiseren, en samenwerken en socializen aan teamprojecten. Samengevat biedt deze software de mogelijkheid om met andere deelnemers te communiceren via spraak en tekst. En kunnen gebruikers samen aan een bepaalde activiteit deelnemen.

Hieronder een overzicht van de beste VR samenwerkingssoftware van dit moment:
- Facebook Horizon
- MeetinVR
- Breakroom
- RecRoom
- AltspaceVR
Wat zijn de beste VR-brillen?
Welke virtual reality bril (VR-bril) kopen? Als je op zoek bent naar een specifieke VR-bril of je zoekt de beste VR-bril voor een goede prijs? Hieronder de beste en meest populaire VR-brillen voor smartphone of (game-)computer die momenteel te koop zijn:
HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2

Prijs: € 699,-
Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-
HTC Vive Cosmos

HTC Vive Cosmos

Prijs: € 799,-
Valve Index VR headset

Valve Index

Prijs: € 958,-