SmartBril.info

De beste Augmented Reality (AR) software

AR-software werkt samen met apparaten zoals tablets, telefoons, headsets en meer. Deze integrerende apparaten bevatten sensoren, digitale projectoren en de juiste software waarmee deze door de computer gegenereerde objecten in de echte wereld kunnen worden geprojecteerd. Zodra een model over de echte wereld heen is bedekt, kunnen gebruikers ermee communiceren en het model manipuleren.
Deze oplossingen hebben naast het plaatsen van een 3D-model in de echte wereld nog meer toepassingen. AR wordt vaak gebruikt voor amusementsdoeleinden, met name gaming. Deze software kan ook worden gebruikt om contextuele informatie weer te geven. Gebruikers kunnen de cameraweergave van de hardware op een object richten om waardevolle gegevens weer te laten geven.
Vind hier de beste en meest gebruikte Augmented Reality AR Software.

Waarom AR-software gebruiken?

Aangezien AR nog een jonge technologie is, biedt het bepaalde voordelen voor bedrijven die andere software niet kan bieden. Hieronder volgen slechts enkele van de voordelen van het gebruik van AR-software:

Productweergave:
AR-technologie stelt potentiële klanten in staat om een product of dienst te bekijken en er interactie mee te hebben voordat ze een aankoop doen. Hierdoor kunnen ze beter geïnformeerde beslissingen nemen.

Verbeter inhoud:
AR-technologie stelt gebruikers in staat om verschillende soorten gegevens in inhoud op te nemen. Mensen kunnen hun apparaat op een real-life object richten om te leren wat voor soort informatie dan ook nodig is, in plaats van ernaar te moeten zoeken.

Training:
AR-oplossingen stellen gebruikers in staat werknemers grondiger op te leiden dan mogelijk is door middel van documentatie en vergaderingen. Met deze software kunnen cursisten de verantwoordelijkheden van hun baan leren door ze volledig te visualiseren, in plaats van alleen te lezen over hun taken.

Productiviteit:
Met AR software kunnen gebruikers de workflow en processen in hun bedrijf verbeteren. Dit geldt met name voor op productie gebaseerde organisaties. Fabrieksarbeiders kunnen potentiële gevaren sneller signaleren, samen met toegang tot de benodigde middelen.

Betrek uw publiek:
Consumenten worden overspoeld met advertenties voor print en televisie voor verschillende producten en diensten, tot het punt waarop ze er niet veel aandacht aan besteden. Het invoegen van augmented reality in advertenties zal de aandacht trekken van je doelgroep.

Welke soorten AR-software zijn er beschikbaar?

AR is nog jong en er komen nog veel nieuwe soorten technologie bij. Hieronder volgen echter enkele van de belangrijkste typen AR-software die momenteel op de markt zijn:

AR-visualisatiesoftware
Met dit type software kunnen organisaties meeslepende ervaringen creëren waarmee consumenten kunnen communiceren. Gebruikers van AR-visualisatiesoftware kunnen 3D-inhoud uploaden en de afbeelding schalen, de kleur aanpassen en de aanvullende details opnemen die nodig zijn om de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

AR content management systeem (CMS)
Met een AR CMS kunnen gebruikers ruwe 3D-inhoud in bulk uploaden, die uiteindelijk de basis zal worden voor AR-ervaringen. Deze inhoud kan binnen het platform worden beheerd en bewerkt.

AR SDK
Met deze tools kunnen gebruikers digitale objecten bouwen die opgaan in de echte wereld en uiteindelijk een volwaardige AR-ervaring worden.

AR WYSIWYG-bewerkingssoftware
Met deze software kunnen gebruikers met een beperkte tot geen coderingsachtergrond aangepaste AR-ervaringen creëren. Deze tools hebben mogelijkheden voor slepen en neerzetten waarmee gebruikers 3D-objecten kunnen uploaden en rechtstreeks in eerder ontworpen scènes kunnen neerzetten.

AR-game-enginesoftware
Deze oplossingen bieden game-ontwikkelaars het kader voor het creëren van AR-videogame-ervaringen. Met AR-game-enginesoftware kunnen gebruikers 3D-personages maken en bewerken die kunnen communiceren met de echte wereld.

AR-trainingssimulatorsoftware
AR-trainingssimulatorsoftware maakt gebruik van AR-technologie om werknemers op te leiden voor bepaalde taken.

Industriële AR-platforms
Deze oplossingen worden doorgaans gebruikt door organisaties in de industriële sector. Deze tools bevatten interactieve AR-inhoud die de productiviteit, effectiviteit en veiligheid van deze werknemers verbetert.

Welke AR-software kan ik gratis downloaden?

Er bestaan al heel wat toepassingen van Augmented Reality (AR), maar in allemaal bent u slechts consument. Wie zelf met AR aan de slag wil, kan dat tegenwoordig op meerdere apparaten en met verschillende software. Hieronder gratis te downloaden software:
AR-software Reality Composer
Met Reality Composer. In deze app kun je 3D-scènes creëren op basis van eigengemaakte objecten of voorwerpen en materialen uit de meegeleverde bibliotheek. Deze kunt je vervolgens laten projecteren in het beeld dat de camera ziet en ..

WAT ZIJN DE BESTE AUGMENTED REALITY BRILLEN?

Wil je meer weten welke augmented reality bril (AR-bril) er te koop zijn? Hieronder de beste en meest populaire augmented reality brillen (soms ook mixed reality headsets genoemd) van dit moment:
vuzix blade ar glasses

Vuzix Blade AR Glasses

Prijs: USD 800,-
epson moverio BT-300 smart glasses

Epson MOVERIO BT-300

Prijs: USD 779,-
google glass

Google Glass 2

Prijs: USD 999,-
Hololens 2

MS Hololens 2

Prijs: € 4.361