SmartBril.info
beste mobiele vr-brillen

Top 3 beste mobiele VR headsets

Nog maar een paar jaar geleden was het plaatsen van je smartphone in een VR-bril de meest logisch en relatief goedkoopste manier om van virtual reality te genieten. Toch lijken grote fabrikanten zoals Google en Samsung minder in smartphone VR-brillen te investeren. Dit wil niet zeggen dat smartphone geen interessante manier is van virtual reality te genieten. Gelukkig zijn er nog steeds een aantal geweldige VR-brillen op de markt voor onder andere iPhone en Android: van goedkope kartonnen oplossingen tot hightech stand-alone headsets.
Hieronder de top 3 van beste mobiele VR-brillen.

1. Oculus Quest 2

vr-bril valve index
De nieuwe VR-bril Oculus Quest 2 is een zelfstandige virtual reality headset en een update van de vorige versie van de Quest. Oculus heeft dat stand-alone Quest-ontwerp behouden met dezelfde functieset, terwijl het zijn scherm is verbeterd, het gewicht heeft verminderd en het comfortabeler heeft gemaakt. Het heeft ook de startprijs verlaagd van € 499 naar € 349, waardoor de Quest 2 een van de goedkoopste headsets op de markt is.

2. VR-i Evolution S5

virtual reality bril evolution
De VR-i EVOLUTION 3S is een virtual reality bril voor smartphones voorzien van grote lenzen voor een scherp beeld en een spectaculaire beleving. De nieuwe versie heeft lenzen die tevens uitgevoerd zijn met een "blue light filter". Deze helpt tegen vermoeide ogen. De VR bril is geschikt voor elke smartphone onder ander de iPhone en Samsung. Alle smartphones met een maximale afmeting van 82 x 160 mm (3,6 t/m 6 inch) passen in de VR-i bril.

3. Samsung Gear VR

samsung Gear VR headset
De Samsung Gear VR is een van de weinige echte mobiele VR-headsets die er nog steeds zijn. Het enige dat u hoeft te doen om te genieten van meer dan 600 games en een heleboel 360-video's, is uw smartphone in het apparaat steken.
De mobiele VR-headset heeft een draaiwiel dat wordt gebruikt om de afstand tussen de telefoon en schermlenzen aan te passen, terwijl het touchpad, de volumeregelaars en de home / back-knoppen aan de rechterkant te vinden zijn. Er zit ook een bijbehorende controller in de doos die handig is bij het spelen van VR-games.
Het probleem met de Gear VR is dat het alleen werkt met Samsung-smartphones , waardoor het onbruikbaar is voor wie een apparaat van een andere fabrikant heeft laten maken. De headset is compatibel met een flink aantal handsets, waaronder de Galaxy S10-serie , de Galaxy Note 9 en de meeste Samsung-vlaggenschepen die eerder zijn uitgebracht. Het is echter niet compatibel met de Galaxy Note 10-serie of de S20-serie . Het lijkt erop dat Samsung de virtual reality voorlopig opgeeft, omdat het de Gear VR niet eens meer verkoopt - je kunt het echter nog steeds krijgen van andere (online) shops.

Welke VR-brillen zijn interessant om te kopen?

Als je op zoek bent naar een specifieke VR-bril of je zoekt de beste VR-bril voor een goede prijs, kijk dan in onderstaand overzicht voor meer informatie.
Alles over de vr-i evolution VR-bril

VR-i Evolution

Prijs: € 39,90
Oculus Quest VR-bril

Oculus Quest

Prijs: € 555,-
PSVR

Sony PlayStation VR

Prijs: € 284,-
Gear VR headset

Gear VR

Prijs: € 59,90

Meer informatie over VR en VR-brillen