SmartBril.info
beste mobiele vr-brillen

Top 3 beste mobiele VR headsets

Als we het hebben over mobiele VR-brillen, is er geen gebrek aan opties om uit te kiezen. Maar welke merken staan bovenaan de lijst? In dit artikel zullen we de top 3 beste mobiele VR-headsets bespreken - Oculus Quest 2, VR-i Evolution en Samsung Gear VR.
Voordat we verder gaan, moeten we eerst definiëren wat we bedoelen met mobiele VR-brillen. Dit zijn VR-headsets die geen verbinding hoeven te maken met een pc of console om te werken. In plaats daarvan maken ze gebruik van de rekenkracht van de bril of een smartphone om virtual reality-ervaringen te leveren.

Laten we beginnen met de Oculus Quest 2. Deze virtual reality bril heeft de VR-wereld veroverd sinds de lancering in 2020. Het biedt ongekende bewegingsvrijheid en is uitgerust met indrukwekkende specificaties. Met een resolutie van 1832 x 1920 per oog en een verversingssnelheid van 90 Hz, zorgt de Quest 2 voor een ongelooflijk immersieve ervaring. Bovendien biedt de Oculus Quest 2 toegang tot een enorme bibliotheek met VR-games en -toepassingen.

De VR-i Evolution is een andere mobiele VR-bril die het overwegen waard is. Het biedt vergelijkbare specificaties als de Oculus Quest 2, met een resolutie van 2160 x 2160 en een verversingssnelheid van 90 Hz. Het onderscheidt zich echter door zijn innovatieve ontwerp. De VR-i Evolution maakt gebruik van een draaibare kopsteun die zorgt voor een comfortabele pasvorm en voorkomt dat de bril afglijdt tijdens het gebruik.

Tot slot hebben we de Samsung Gear VR. Dit is een van de oudere modellen op onze lijst, maar het is nog steeds een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een mobiele VR-bril. Met een resolutie van 1440 x 1280 en een verversingssnelheid van 60 Hz biedt de Gear VR niet dezelfde specificaties als de Oculus Quest 2 en VR-i Evolution. Toch heeft het nog steeds veel te bieden. Het is compatibel met een breed scala aan Samsung-smartphones en biedt toegang tot een aanzienlijke bibliotheek met VR-inhoud.

Samengevat zijn de Oculus Quest 2, VR-i Evolution en Samsung Gear VR de top 3 beste mobiele VR-headsets op de markt. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste technologie of een comfortabele pasvorm, er is voor elk wat wils. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen bij het kiezen van de juiste VR-bril voor uw behoeften en budget.

1. Oculus Quest 2

vr-bril valve index
De nieuwe VR-bril Oculus Quest 2 is een zelfstandige virtual reality headset en een update van de vorige versie van de Quest. Oculus heeft dat stand-alone Quest-ontwerp behouden met dezelfde functieset, terwijl het zijn scherm is verbeterd, het gewicht heeft verminderd en het comfortabeler heeft gemaakt. Het heeft ook de startprijs verlaagd van € 499 naar € 349, waardoor de Quest 2 een van de goedkoopste headsets op de markt is.

2. VR-i Evolution S5

virtual reality bril evolution
De VR-i EVOLUTION 3S is een virtual reality bril voor smartphones voorzien van grote lenzen voor een scherp beeld en een spectaculaire beleving. De nieuwe versie heeft lenzen die tevens uitgevoerd zijn met een "blue light filter". Deze helpt tegen vermoeide ogen. De VR bril is geschikt voor elke smartphone onder ander de iPhone en Samsung. Alle smartphones met een maximale afmeting van 82 x 160 mm (3,6 t/m 6 inch) passen in de VR-i bril.

3. Samsung Gear VR

samsung Gear VR headset
De Samsung Gear VR is een van de weinige echte mobiele VR-headsets die er nog steeds zijn. Het enige dat u hoeft te doen om te genieten van meer dan 600 games en een heleboel 360-video's, is uw smartphone in het apparaat steken.
De mobiele VR-headset heeft een draaiwiel dat wordt gebruikt om de afstand tussen de telefoon en schermlenzen aan te passen, terwijl het touchpad, de volumeregelaars en de home / back-knoppen aan de rechterkant te vinden zijn. Er zit ook een bijbehorende controller in de doos die handig is bij het spelen van VR-games.
Het probleem met de Gear VR is dat het alleen werkt met Samsung-smartphones , waardoor het onbruikbaar is voor wie een apparaat van een andere fabrikant heeft laten maken. De headset is compatibel met een flink aantal handsets, waaronder de Galaxy S10-serie , de Galaxy Note 9 en de meeste Samsung-vlaggenschepen die eerder zijn uitgebracht. Het is echter niet compatibel met de Galaxy Note 10-serie of de S20-serie . Het lijkt erop dat Samsung de virtual reality voorlopig opgeeft, omdat het de Gear VR niet eens meer verkoopt - je kunt het echter nog steeds krijgen van andere (online) shops.

Welke VR-brillen zijn interessant om te kopen?

Als je op zoek bent naar een specifieke VR-bril of je zoekt de beste VR-bril voor een goede prijs, kijk dan in onderstaand overzicht voor meer informatie.
online prijs VR-brillen bij Bol.com
Top 10 van beste VR-brillen
Alles over de vr-i evolution VR-bril

VR-i Evolution

Prijs: € 39,90
VR-bril Meta Quest 3

Meta Quest 3

Prijs:€ 549,99
PSVR

Sony PlayStation VR

Prijs: € 284,-
Gear VR headset

Gear VR

Prijs: € 59,90

Meer informatie over VR en VR-brillen