SmartBril.info

DecaGear PC VR-bril met gezichts- en heuptracking

vr bril decagear
23 december 2020
Het in Singapore gevestigde Deca heeft een ambitieuze PC VR-headset onthuld genaamd DecaGear. Met ingebouwde gezichts- en heuptracking, zegt het bedrijf dat de headset is ontworpen om sociale VR-inhoud te omarmen, maar ook schermen met een zeer hoge resolutie, inside-out tracking en zelfs draadloze gamestreaming vanaf je pc belooft met een add-on-accessoire. . Met slechts $ 450 en een beloofde releasedatum van mei 2021, beschouw ons als sceptisch totdat we meer bewijs zien dat het bedrijf zijn ambities kan waarmaken.


DecaGear kwam deze maand schijnbaar uit de lucht vallen en schuwde niet om grote beloften te doen.

De onderneming, naar verluidt gevestigd in Singapore, wordt geleid door CEO Or Kuntzman die, volgens zijn LinkedIn-profiel, tussen 2004 en 2013 twee bedrijven mede-oprichtte en meest recentelijk de Managing Director was van een inmiddels ter ziele gegane studio genaamd Betastamp, die beschreef zichzelf als een soort startup-idee incubator.

Volgens het profiel is Kuntzman's nieuwste werk de oprichting van Megadodo Simulation Games, dat "DECA produceert en exploiteert, een gratis te spelen enorm multiplayer virtual reality-gamingplatform", hoewel ik geen extern bewijs van het bestaan ​​van de MMO heb kunnen vinden. . Naast de ambities van een VR MMO, heeft het bedrijf zich blijkbaar ook gericht op de volledige ontwikkeling van zijn eigen VR-headset genaamd DecaGear .

Er wordt beweerd dat de DecaGear-headset een resolutie van 2.160 × 2.160 (4,6 MP) per oog heeft bij 90 Hz (wat overeenkomt met de toonaangevende Reverb G2), IPD-aanpassing, gezichtsherkenning met twee naar binnen gerichte camera's, bewegingscontrollers met vinger -tracking, tracking met vier camera's binnenstebuiten en volledige ondersteuning voor SteamVR-inhoud. Allemaal zogenaamd voor slechts $ 450. Het bedrijf zegt dat de face-tracking-functie bij uitstek geschikt zou zijn voor sociale VR-inhoud zoals VRChat , en vermoedelijk ook de eigen DECA VR MMO van het bedrijf.

Hoewel Megadodo grote beloften doet en niet veel concrete geschiedenis lijkt te hebben, lijken de details van de DecaGear-headset in ieder geval grondig overwogen en heeft het bedrijf zelfs een aantal goede ideeën aangedragen, zoals de DecaMove heuptracking-bijlage.

Wat zijn alternatieve VR-brillen?

Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2
NIEUW:
Prijs: € 349,-
HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2
NIEUW:
Prijs: € 699,- (pre-order)
Oculus Rift S VR headset

Oculus Rift S

Prijs: € 469,-