SmartBril.info
Pico Neo virtual reality bril

Alles wat je wilt weten over de Pico Neo VR bril

Alles wat je wilt weten over de Pico Neo VR-bril: productinformatie, kooptips, prijzen en reviews
Pico's standalone VR-bril is een virtual reality headset voor zowel de zakelijke als consumenten markt. Hieronder alle informatie over de Pico Neo 2 en de nieuwste headset: de Pico Neo 3.

Wat zijn de kenmerken van de Pico Neo VR-bril?

De VR-bril Pico Neo 2 is een standalone headset met 6 DoF inside-out tracking. Dit maakt de headset geschikt om vrij in een ruimte rond te kunnen lopen (free-roam) zonder dat je een PC of externe sensoren nodig hebt. Door het slimme design (met stevige halo-strap), de hoge beeldresolutie en de 6 DoF controllers is de Pico Neo 2 uitermate geschikt om VR-games op af te spelen.

Pico kenmerkt zich in de VR-markt door zich te richten op zakelijke gebruikers. Het bedrijf stelt daarbij geen restricties aan het gebruik in een zakelijke en/of commerciële omgeving. Een ander groot voordeel is dat werkt met een open Android-systeem. Dit zorgt er voor dat ontwikkelaars eenvoudig dingen kunnen wijzigen, zoals het deactiveren van knoppen, het beperken van gebruikersrechten (kiosk-modus) en het beheren van mobiele apparaten.

De Pico Neo 2 Eye is een stand-alone VR-headset die is gemaakt voor bedrijven. Afgaande op de hardwarespecificaties is het op veel gebieden een upgrade in vergelijking met de Oculus Quest. Bovendien heeft het ook enkele unieke functies, zoals elektromagnetische tracking, draadloze SteamVR-streaming en geïntegreerde eye-tracking.

Kenmerken:
Display: LCD scherm
Verversingssnelheid: 75 Hz
Resolutie: 3840 x 2160 (4K)
Field of view: 101 graden
CPU: Snapdragon 845
Gewicht: 362 gram

Wat zijn de voor- en nadelen van de Pico Neo?

+ 6 DoF inside-out tracking is geschikt voor het rondlopen in ruimtes (free-roaming).
+ Pico vrbril stelt geen restricties aan het zakelijk gebruiken van de headset en biedt hier zelfs ondersteuning voor.
+ De hoge beeldresolutie (4K) zorgt er voor dat video's en games op hoge kwaliteit worden weergegeven.
+ Pico Neo 2 is via WiFi-streaming te gebruiken met SteamVR.
- De batterij gaat slechts 2 tot 3 uur mee (afhankelijk van gebruik).
- Pico is bedoeld voor zakelijke gebruikers en daarom zijn er weinig standaard applicaties te vinden zijn in de Pico Store.

VR-bril Pico Neo 3 Link: de nieuwste VR-bril van Pico

Pico start met de verkoop van de Neo 3 Link in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland voor een prijs van 449 euro. De marktintroductie in het VK volgt in juni. Pico beperkt de verkoop tot één VR-headset per persoon tijdens de bètatestperiode. Verkooppartner voor de Duitse markt is Bestware.

Volgens Pico zijn er bij de lancering meer dan 100 VR-games en meer dan 50 andere apps beschikbaar in de Pico Store. De Pico Store is tijdens de bètafase alleen toegankelijk via de bril. Daarnaast moeten meer dan 4000 SteamVR-games compatibel zijn via pc-streaming via de Pico Link-software, de meegeleverde Displayport-adapter of via een Wi-Fi 6-verbinding. Pico belooft regelmatige software-updates.

Handtracking is zojuist aangekondigd voor de Pico Neo 3 Pro. Tot nu toe was de Neo 3 Pro alleen beschikbaar als B2B-bril in een zakelijke context. Nu lanceert de VR-brilfabrikant Pico Interactive, die inmiddels is gekocht door de Chinese TikTok-groep Bytedance, de Neo 3 Pro opnieuw als Neo 3 Link voor particuliere gebruikers.

Wanneer is de VR-bril Pico 4 te koop?

De Pico 4 virtual reality bril moet is eind dit 2022 te koop en krijgt een adviesprijs van 430 euro. De Pico 4 is de opvolger van de Pico Neo 3 Link die eerder dit jaar verscheen. De Pico 4 krijgt een Qualcomm Snapdragon XR2-soc. Het 2,56"-lcd-scherm van de bril heeft een resolutie van 2160x2160 pixels per oog. De verversingssnelheid kan worden ingesteld op maximaal 90Hz en het field of view is 105°. Daarmee zit de Pico 4 wat betreft de specificaties iets boven de Pico Neo 3 van eerder dit jaar. Ook het geheugen is met 8GB ram wat vergroot ten opzichte van de voorganger.
De VR headset kost 430 euro met 128GB opslagruimte en de versie met 256GB heeft een prijs van 500 euro. De VR-bril kan draadloos gebruikt worden en is uitgerust met een 5300mAh-accu. Bij de headset worden twee controllers geleverd. Pico heeft zijn eigen besturingssysteem voor zijn VR-brillen: Pico OS. Ook de Pico 4 zal draaien op dit besturingssysteem.
De Pico 4 heeft camera's aan de voorzijde van de bril die bewegingen van de drager detecteren. Op die manier hoeven er geen aparte camera's of basestations te worden neergezet om de bewegingen van de drager te registeren. Via deze camera's kan ook tijdens het dragen van de VR-bril de omgeving worden bekeken als dat nodig is. Daarnaast kunnen hiermee augmented reality-toepassingen worden gebruikt.

Wat kost de Pico Neo VR bril?

De virtual reality bril Pico Neo 3 kost: € 699,-

De prijs voor de VR headset Pico Neo 3 Link is € 449,-

De prijs van de VR-bril Pico 4 is € 430.

Wat zijn alternatieve VR-brillen?

Oculus Quest 2 VR headset

Meta Quest 2

Prijs: € 449,-
VR-bril xrspace manova

XRSpace manova

Prijs:€ 499
apple VR-bril

Apple VR-bril

Prijs: nnb