SmartBril.info
Pico Neo virtual reality bril

Alles wat je wilt weten over de Pico Neo VR bril

Alles wat je wilt weten over de Pico Neo VR-bril: productinformatie, kooptips, prijzen en reviews
Pico's nieuwste standalone VR-bril is de Pico Neo 2 met 6 DoF inside-out tracking. De Pico headset is vooral gericht voor de zakelijke markt, hoewel consumenten in Azië de headsets ook voor persoonlijk gebruik kunnen kopen, vandaar de opname van draadloze streaming van SteamVR-inhoud vanaf een pc op hetzelfde netwerk.

Wat zijn de kenmerken van de Pico Neo VR-bril?

De VR-bril Pico Neo 2 is een standalone headset met 6 DoF inside-out tracking. Dit maakt de headset geschikt om vrij in een ruimte rond te kunnen lopen (free-roam) zonder dat je een PC of externe sensoren nodig hebt. Door het slimme design (met stevige halo-strap), de hoge beeldresolutie en de 6 DoF controllers is de Pico Neo 2 uitermate geschikt om VR-games op af te spelen.

Pico kenmerkt zich in de VR-markt door zich te richten op zakelijke gebruikers. Het bedrijf stelt daarbij geen restricties aan het gebruik in een zakelijke en/of commerciële omgeving. Een ander groot voordeel is dat werkt met een open Android-systeem. Dit zorgt er voor dat ontwikkelaars eenvoudig dingen kunnen wijzigen, zoals het deactiveren van knoppen, het beperken van gebruikersrechten (kiosk-modus) en het beheren van mobiele apparaten.

De Pico Neo 2 Eye is een stand-alone VR-headset die is gemaakt voor bedrijven. Afgaande op de hardwarespecificaties is het op veel gebieden een upgrade in vergelijking met de Oculus Quest. Bovendien heeft het ook enkele unieke functies, zoals elektromagnetische tracking, draadloze SteamVR-streaming en geïntegreerde eye-tracking.

Kenmerken:
Display: LCD scherm
Verversingssnelheid: 75 Hz
Resolutie: 3840 x 2160 (4K)
Field of view: 101 graden
CPU: Snapdragon 845
Gewicht: 362 gram

Wat zijn de voor- en nadelen van de Pico Neo?

+ 6 DoF inside-out tracking is geschikt voor het rondlopen in ruimtes (free-roaming).
+ Pico vrbril stelt geen restricties aan het zakelijk gebruiken van de headset en biedt hier zelfs ondersteuning voor.
+ De hoge beeldresolutie (4K) zorgt er voor dat video's en games op hoge kwaliteit worden weergegeven.
+ Pico Neo 2 is via WiFi-streaming te gebruiken met SteamVR.
- De batterij gaat slechts 2 tot 3 uur mee (afhankelijk van gebruik).
- Pico is bedoeld voor zakelijke gebruikers en daarom zijn er weinig standaard applicaties te vinden zijn in de Pico Store.

Wat kost de Pico Neo VR bril?

De prijs van de Apple VR-bril is nog niet bekend omdat de headset nog in ontwikkeling is. De virtual reality bril gaat volgens diverse bronnen ongeveer 3.000 dollar kosten (dit is ruim 2.500 euro).

Wat zijn alternatieve VR-brillen?

Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-
VR-bril xrspace manova

XRSpace manova

Prijs:€ 499
apple VR-bril

Apple VR-bril

Prijs: nnb