SmartBril.info

Welke nieuwe VR-brillen worden komend jaar uitgebracht?

vr bril nieuw


Welke nieuwe VR-brillen worden komend jaar uitgebracht? Ben je benieuwd welke nieuwe VR-headsets er het komende jaar uitkomen? Hieronder alvast een doorkijkje naar nieuwe virtual reality brillen die nu nog in ontwikkeling zijn, maar die in 2022 te koop zullen zijn.

XBox VR

Microsoft werkt samen met Valve en HP om de ultieme VR-ervaring te bieden met een nieuwe VR-bril. Hoewel Microsoft historisch gezien niet veel tijd heeft besteed aan het ontwikkelen van VR, hebben ze de concurrentie met Sony recentelijk zien toenemen. Valve is een waardevolle bondgenoot in VR-ontwikkeling, aangezien hun game Half-Life: Alyx baanbrekend was met zijn revolutionaire integratie van VR-technologie. Net als Sony heeft Microsoft echter geen formele aankondigingen gedaan over de release van zijn baanbrekende VR-headset, maar dat betekent niet dat we niet kunnen praten over de opwindende functies die deze mogelijk zou kunnen hebben.

PlayStation 5 VR

PSVR heeft furore gemaakt als best verkochte VR-headset aller tijden, vooral dankzij de veelgeprezen Half-Life: Alyx. De goedkope prijs verwijst echter naar een inmiddels ondermaatse hardware: een verversingssnelheid van 120 Hz en een resolutie van 1920 x 1080. Patrick O'Luanaigh, CEO van VR-ontwikkelaar Ndreams, is het ermee eens dat Sony's VR-technologie verouderd is en zegt: "Als VR langer dan een jaar of twee doorgaat, moeten ze hun hardware updaten. Omdat het gedateerd is, en tegen die tijd zal het zelfs nog meer gedateerd zijn. Het zou me erg verbazen als ze VR niet zouden blijven ondersteunen. " O’Luanaigh voorspelt dat Sony's volgende VR-bril als een mid-gen-upgrade pas over een paar jaar zal verschijnen. Op dit moment heeft Sony geen bevestigingen gedaan over de releasedatum van PSVR 2.

DecaGear

Het in Singapore gevestigde Deca heeft een ambitieuze PC VR-headset onthuld genaamd DecaGear. Met ingebouwde gezichts- en heuptracking, zegt het bedrijf dat de headset is ontworpen om sociale VR-inhoud te omarmen, maar ook schermen met een zeer hoge resolutie, inside-out tracking en zelfs draadloze gamestreaming vanaf je pc belooft met een add-on-accessoire. Met slechts $ 450 en een beloofde releasedatum van mei 2021, beschouw ons als sceptisch totdat we meer bewijs zien dat het bedrijf zijn ambities kan waarmaken.

Wat zijn alternatieve VR-brillen?

Oculus Quest 2 VR headset

Oculus Quest 2

Prijs: € 349,-
HP Reverb G2 VR headset

HP Reverb G2

Prijs: € 699,-
Oculus Rift S VR headset

Oculus Rift S

Prijs: € 469,-