SmartBril.info
beste vr-brillen

Beste VR-bril van 2022 - de beste VR brillen om te kopen

Wil je een keuze maken in de aanschaf van een VR-bril en wil je tips bij het kopen hiervan? Op dit moment zijn er vier virtual reality headsets die in aanmerking komen voor de beste VR-bril van 2022: Oculus Quest, HP Reverb, PlayStation VR, Oculus Rift S en Valve Index.

1: Valve Index

vr-bril valve index
De Valve Index VR-bril is een headset van een nieuwe generatie: het heeft een ultrahelder scherm dat redelijk goed werkt, zelfs met oudere GPU's, een breder gezichtsveld, een hogere verversingssnelheid en Valve's knokkel 'controllers, die de beweging van elke vinger kunnen volgen. Het is een aanzienlijke upgrade van de HTC Vive en werkt veel soepeler dan de Vive Pro, een krachtige VR-headset die echt moeite had om de belofte van high-end, kamergrote VR waar te maken. Hoewel de Valve Index de beste VR-headsets is die ooit is uitgebracht, heeft het enkele van de meest vervelende aspecten van VR meegenomen: het instellen ervan kan moeizaam zijn, updates kunnen verbindingsproblemen veroorzaken en u kunt de volgende keer dat u het gaat gebruiken een nieuwe fout tegenkomen. Maar als je voorbij die problemen kunt kijken, is dit een echt goede VR-headset. Het is duur, ja - en op dit moment kan het moeilijk zijn om aan voorraad te komen - maar voor de gamers die VR van het volgende niveau willen, is de Valve Index de echt interessant.

2: Oculus Rift S

virtual reality bril oculus rift
Net als de Oculus Rift werkt de Rift S samen met een PC om virtual reality-ervaringen te beleven. Het maakt verbinding met je pc via een USB 3.0-poort en een displayport-verbinding en is met een lange kabel aan de machine verbonden die meer dan genoeg is om plaats te bieden aan de VR-ervaringen die Rift S kan leveren. Het is beperkter in bewegingsvrijheid dan de draadloze Oculus Quest , maar daar staat tegenover je met de Oculus VR-bril meer gedetailleerde en dynamische ervaringen beleeft.
In veel opzichten is de Rift S beter dan de originele Oculus Rift. Het is gemakkelijker in te stellen, mogelijk comfortabeler om te dragen, heeft een veel robuustere gamebibliotheek dan bij de lancering en een verbeterde resolutie. Maar helaas heeft Oculus daarvoor een hogere audio- en verversingssnelheid moeten opofferen.

3: Oculus Quest 2

oculus quest 2
De nieuwe Quest 2 is een zelfstandige VR-bril en een update van de Oculus Quest 2019. Oculus heeft dat stand-alone Quest-ontwerp behouden met dezelfde functieset, terwijl het zijn scherm is verbeterd, het gewicht heeft verminderd en het comfortabeler heeft gemaakt. Het heeft ook de startprijs verlaagd van € 499 naar € 349, waardoor de Quest 2 een van de goedkoopste headsets op de markt is.
De Quest 2 heeft een SnapDragon XR2-processor, volgens de video's een aanzienlijke upgrade van de Snapdragon 835 die is aangepast voor de Quest vanaf mobiele telefoons. Chipmaker Qualcomm zegt dat de XR2 twee keer de CPU- en GPU-prestaties, vier keer de pixeldoorvoer en 11 keer de AI-bewerkingen per seconde kan bieden, vergeleken met de 835.
Dat extra vermogen gaat gedeeltelijk naar een "bijna 4K-scherm" op de Quest 2 met een resolutie van bijna 2K per oog, volgens de video. Dat is een toename van bijna 50 procent in het aantal onbewerkte pixels ten opzichte van de originele Quest, waardoor het de headset met de hoogste resolutie is tot nu toe.
De nieuwe headset heeft ook een upgrade naar 6 GB RAM (van 4 GB op het origineel) en zal worden geleverd in configuraties met maximaal 256 GB opslag. De hoofdband is opnieuw ontworpen als een "nieuwe zachte aanraakband", terwijl de Oculus Touch-controllers zijn bijgewerkt met nieuwe ergonomie.

4: PlayStation VR

vr bril playstation vr - psvr
Het valt niet te ontkennen dat je, om de HTC Vive, HTC Vive Pro of de Oculus Rift te gebruiken, een behoorlijk hoogwaardige gaming-pc nodig hebt, wat voor veel mensen een drempel kan zijn. Dat is niet het geval bij Sony's PlayStation VR , waarvoor weinig meer nodig is dan een PS4- console.
Gezien het aanzienlijke verschil in vermogen tussen de PS4 en de pc, is de PlayStation VR een verrassend competente VR-headset. Dankzij de steun van Sony is ook de verzameling PlayStation VR-games indrukwekkend. Er waren tientallen beschikbaar bij de lancering, en er zijn er nog veel meer gevolgd tijdens het eerste verkoopjaar. Sony heeft een van onze grootste bezwaren aangepakt met de PlayStation VR - dat de accessoires afzonderlijk worden verkocht - door een verscheidenheid aan pakketten en bundels aan te bieden met apparaten zoals de PlayStation Camera inbegrepen. PlayStation Move-controllers, hoewel in sommige bundels inbegrepen, zijn deze echter niet in elke bundel aanwezig.
Hoewel je je bewust moet zijn van de extra kosten, afhankelijk van de bundel je kiest, hebben recente prijsverlagingen de PlayStation VR nog betaalbaarder gemaakt. Het is misschien niet de beste VR-headset, maar de PSVR maakt zeker een sterke zaak voor gebruikers en sommigen zullen merken dat dit op dit moment het beste voor hen is. En als je erover denkt om in de volgende generatie naar PlayStation te gaan, zal de PS5 ook PSVR ondersteunen.

5: HP Reverg G2

vr-bril HP reverb
De compromisloze VR-bril met realistische beelden en meeslepend geluid en uitstekende tracking en prestaties. De baanbrekende HP Reverb G2-headset is ontwikkeld in samenwerking met Valve en Microsoft en biedt een nog meer meeslepende ervaring. Ergonomisch ontworpen voor comfort. Geoptimaliseerd voor compatibiliteit. De nieuwe Reverb G2 wordt gezien als introductie van een nieuwe standaard in VR voor een goede prijs in relatie tot vergelijkbare headsets zoals de Valve Index die circa 400 euro duurder is.

Welke VR-brillen zijn interessant om te kopen?

Als je op zoek bent naar een specifieke VR-bril of je zoekt de beste VR-bril voor een goede prijs, kijk dan in onderstaand overzicht voor meer informatie.
online prijs VR-brillen bij Bol.com
Top 10 van beste VR-brillen
Alles over de vr-i evolution VR-bril

VR-i Evolution

Prijs: € 39,90
Oculus Quest VR-bril

Oculus Quest

Prijs: € 555,-
PSVR

Sony PlayStation VR

Prijs: € 284,-
Gear VR headset

Gear VR

Prijs: € 59,90

Meer informatie over VR en VR-brillen